Superliga Romaniei Meciuri trăite la intensitate maximă. Dorinel Munteanu, după remiza cu Petrolul: Şi în repaus am pulsul 110
Data publicării:
Oţelul Galaţi şi Petrolul Ploieşti au remizat, scor 0-0, în etapa a VII-a a Ligii 1. Dorinel Munteanu nu a fost pe deplin mulţumit de evoluţia elevilor săi şi a spus că a aşteptat o victorie pe Ilie Oană. 

Petrolul Ploieşti a terminat la egalitate cu Oţelul Galaţi, 0-0, vineri seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a şaptea a Superligii de fotbal.

Cele două echipe s-au anulat reciproc, într-un meci cu puţine ocazii de gol. Oţelul rămâne neînvinsă, alături de Universitatea Craiova şi Universitatea Cluj, conform Agerpres.

Dorinel Munteanu şi-a exprimat nemulţumirile faţă de unii jucători după remiza de la Ploieşti. 

"Trebuie să felicit o parte dintre jucători pentru acest punct, dar eu nu sunt mulţumit. Chiar dacă am avut în faţă o echipă solidă, puternică, cu rezultate pozitive în ultimul timp, am dominat, am controlat jocul, nu ne-a creat nicio problemă. Mesajul meu la începutul sezonului a fost clar: dacă îţi propui puţin, obţii puţin. Şi asta nu trebuie să funcţioneze la mine, la Oţelul Galaţi. Nu e o aroganţă. Aşa se lucrează aici! Dacă prin contraatacurile din repriza a doua aveam minte limpede la ultima pasă, altul era scorul. Mă gândesc şi la jocul de la Arad, unde am pierdut 2 puncte. Cum ar fi arătat clasamentul dacă aveam 4 puncte în plus? Băieţii au muncit mult, au fost organizaţi, aşa cum am lucrat. Felicit Petrolul că a obţinut un punct şi sper să ne întâlnim în playoff", a declarat Dorinel Munteanu. 

Meci trăit la intensitate maximă

"Eu şi în stare de rapus am pulsul 110. Aşa că la meci poate îl am mai mare. Dar trebuie să trăieşti la intensitate maximă. Atât jucătorii, cât şi antrenorul. Au fost şi jucători care m-au dezamăgit, nu s-au ridicat la nivelul pretenţiilor mele. Mai au puţin timp la dispoziţie ca să ajute echipa. E valabil şi pentru cei de anul trecut, cât şi pentru cei nou veniţi", a mai declarat Dorinel. 

"Cum ne vedem Oţelul?"

La 2 zile după meci, gălăţenii au postat o analiză pe site-ul propriu. 

"Ai noștri, echipa roș-alb-albastră, vin după o nouă remiză pe teren străin, un 0-0 la Petrolul Ploiești și continuă bine sezonul 2024-25 al Superligii. Chiar dacă există și alte opinii, și este minunat să fie așa, trebuie să conștientizăm cu adevărat unde se află Oțelul din punct de vedere sportiv!

Dacă ar fi să ne reamintim vremuri nu de mult apuse, ci trăirile din primăvara anului trecut, ne-am da seama că uneori exigențele celor apropiați cresc cu viteze supraomenești. Nu este neapărat rău, însă nu e și bine de fiecare dată. „Vom promova în Superligă, dar ce vom face acolo?! Vom fi ciuca bătăilor”, iată încă o dată expresia foarte des întâlnită în perioada în care Oțelul trăgea din greu în play-off-ul Ligii 2. Cu un lot închegat încă de când echipa activa în eșalonul al treilea, emblema roș-alb-albastră își schimba în viteză statutul: era nou-promovată la matineu, avea șanse mari de promovare pe prima scenă, iar unii dintre pătimașii ei fani nu o creditau cu șanse de a rezista în fotbalul mare.

„Ce vom face în Superligă dacă vom promova?” Ne va urmări o bună perioadă această probă de defetism care era testată și după primele remize de pe teren propriu din campionatul cel mare. Totuși, mulțumită masei mari de suporteri oțelari, stadionul a fost mai mereu plin la revenirea în liga de elită, echipa a adunat puncte și a fost aproape de topul primelor șase care ar fi dus Dâmbovița mai aproape de Cosmos. Poate acest detaliu a fost omis – Oțelul, ca echipă nou-intrată în Liga 1, ediția 2023-2024, a bătut recordul de invincibilitate în meciurile de pe teren străin din întreaga istorie a fotbalului românesc! Avea să piardă pentru prima dată în deplasare abia în runda 25 a unei competiții cu 30 de etape în sezonul regular (1-2 la Rapid). Iată câte se pot face la revenirea în soccer-ul cu cea mai mare vizibilitate!

Dar întrebarea-preambul suferea și din punct de vedere tehnic. Nimeni nu-și punea pe deplin curiozitatea la treabă. De pildă, ce se poate realiza și în cealaltă întrecere internă în stagiunea regăsirii cu cei mai puternici adversari din țară? Trupa managerului tehnic Dorinel Munteanu, care a trebuit să joace cu același nucleu pe ambele fronturi, a produs rezultate extraordinare și a jucat finala Cupei României care a prilejuit apariția de noi borne: Peluza Roșie de la Sibiu, nebunia unei finale spectaculoase pierdute la loviturile de departajare, de aici rezultând și un baraj de calificare în Conference League, și impresia generală că brandul inegalabil al Galațiului a fost revelația anului trecut.

Noul sezon, așa cum enunța însuși Dorinel Munteanu, venea cu un plus de așteptări. Am luat startul cu o victorie la Botoșani, am învins și campioana pe terenul acesteia, suntem una dintre cele două grupări de Superligă FĂRĂ ÎNFRÂNGERE după șapte runde (cu precizarea că avem o partidă amânată), avem cea mai bună apărare din campionat, însă constatăm cu amărăciune că unii dintre suporterii care se întrebau ce vom face dacă vom reveni în arena leilor sunt dezamăgiți de remiza de la Petrolul. De un 0-0 la 35-36 de grade Celsius la nivelul terenului din Ploiești. Cu toate acestea, pe proprii fani nu te poți supăra: dacă ei te văd cel mai bun din lume, nu trebuie să împărtășești ad litteram această idee. Trebuie doar să te simți și mai motivat, iar vineri seară, cu Sepsi Sf. Gheorghe, cei care dau primii cu piatra să dea și tonul la cântec pe stadion. Ce frumos ar fi, ce mare plus pentru echipă! Forza, Oțelul!", au transmis gălăţenii.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel