Competitii Mesajul emoționant după retragerea oficială din tenis. Angelique Kerber explică greutățile întâmpinate în cariera sa
Data publicării:
În vârstă de 36 de ani, germanca Angelique Kerber a decis să își încheie cariera profesionistă de tenis la Paris, în cadrul Jocurilor Olimpice de vară (26 iulie - 11 august).

Angelique Kerber și-a anunțat retragerea din activitatea competițională după Jocurile Olimpice de la Paris. Germanca, fost lider mondial și triplă câștigătoare de Mare Șlem, are în palmares și o medalie olimpică, la Rio de Janeiro (2016), respectiv medalia de argint.

Kerber a ajuns până în sferturile de finală ale turneului olimpic de la Paris, fiind învinsă de chinezoaica în vârstă de 21 de ani, Qinwen Zheng, scor 7-6(4), 4-6,7-6(6), cea care a reușit să cucerească sâmbătă, 3 august, titlul olimpic.

Vicecampioana olimpică din urmă cu opt ani a reușit să triumfe la Australian Open în 2016, US Open în același an și doi ani mai târziu, pe iarba de la Wimbledon.

Ea a dat naștere unei fetițe în anul 2023, ca un an mai târziu germanca să revină în circuitul profesionist de tenis, la 36 de ani.

Mesajul lui Kerber, după încheierea carierei sale la JO 2024

„E nevoie de visuri și de multă muncă grea și rezistență pentru a reuși în sportul nostru. Dar asta este încă doar jumătate din adevăr. Este într-adevăr despre oamenii de care te înconjori, care fac diferența și te ajută să-ți realizezi visurile. Și acum că s-a jucat ultimul meu meci și totul a devenit realitate, ceea ce mi-am dorit când eram copil, vreau să le mulțumesc din toată inima pentru sprijinul, sfaturile și compania pe care mi le-au oferit de-a lungul carierei mele.

În primul rând, vreau să mulțumesc familiei mele pentru că a crezut în mine, când șansele erau mici spre deloc să reușesc vreodată în circuit. În special, părinții și bunicii mei, care au fost dispuși să sacrifice totul pentru ca eu să pot continua și a-mi oferi cea mai bună șansă să-mi îndeplinesc visurile.

Această călătorie nu ar fi fost posibilă fără munca zilnică în spatele cortinelor alături de antrenorii mei, kinetoterapeuții, partenerii de antrenament și mulți alții care au făcut parte din anturajul meu aproape 20 de ani. Pasiunea și angajamentul lor de a se îmbunătăți continuu m-au purtat prin seria de suișuri și coborâșuri a carierei mele.

Am trăit împreună viața reală din circuitul de tenis – ceea ce a însemnat adesea ore nesfârșite de așteptare la aeroport cu hoteluri diferite în fiecare săptămână. Ne făceam check-in-ul cu bagajele pline de speranță pe măsură ce începea o nouă săptămână de turneu și, dacă nu ieșea bine așa, știam cum să ne ridicăm din nou și să ne pregătim pentru o nouă provocare.

Când m-am întrebat după ce am născut de ce vreau să mă întorc în turneu, a fost din dragoste pentru sport și pentru emoțiile pe teren create de fanii sportului nostru. A fost exact ceea ce am trăit la Paris în ultimele zile, ceea ce a făcut ca totul să merite.

Miile și miile de mesaje de susținere pe care le-am primit de-a lungul diferitelor faze ale carierei mele, zâmbetele uriașe și ochii strălucitori atunci când am fost încurajată în timpul meciurilor mele sau prezența pe teren în sesiunile de antrenament vor rămâne unele dintre cele mai frumoase amintiri cu care rămân din toată povestea. Nu pot să vă mulțumesc suficient pentru asta și sper că știți acest lucru.”

Vă iubesc,

Angie.”, a scris fosta lideră mondială, Angelique Kerber, pe contul său de Instagram.

Postarea lui Kerber a fost distribuită și de către rivala și totodată prietena sa, Simona Halep, tot pe contul de Instagram.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Competitii

logo icon Articole similare

Handbal HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Handbal Club Rapid Bucureşti a reuşit o mutare de...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel