Gimnastică Mesajul Federației Române de Gimnastică, după ce Ana Bărbosu și Sabrina Voinea au încheiat competiția la Jocurile Olimpice de la Paris
Data publicării:
Gimnastele României au revenit după 12 ani la Jocurile Olimpice cu prilejul ediției desfășurate la Paris, în perioada 26 iulie - 11 august.

Gimnastele Ana-Maria Bărbosu, în vârstă de 18 ani, și Sabrina Maneca Voinea, în vârstă de 17 ani, au evoluat în finala probei de sol a concursului de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice de la Paris, calificându-se pe locul 4, respectiv 5.

Pentru câteva minute, Bărbosu a câștigat medalia de bronz, dar gimnasta americană Jordan Chiles a depus contestație, primind o notă mai bună decât cea inițială, care i-a adus și medalia olimpică.

„Am fost pentru două minute pe podium. A fost decizia arbitrelor. Nu știu ce să spun, din ce cauză s-a luat decizia. Ăsta e podiumul acum, nu mai am ce să zic...

A fost un vis împlinit pentru câteva zeci de secunde, apoi arbitrele au decis altceva. Vă dați seama cum mă simt. Nimeni nu știe cât de greu este acest moment pentru mine, nimeni nu știe ce simt eu acum.

Dar și locul patru e bun, nu mă așteptam. Dar e și mai greu să ajungi pe locul trei și apoi să fii dat la o parte...”, a spus Bărbosu, pentru TVR Sport.

Finala la sol a fost câștigată de brazilianca Rebeca Andrade (14.166), în timp ce americancele Simone Biles (14.133) și Jordan Chiles (13.766) au completat podiumul.

Atât Ana Bărbosu, cât și Sabrina Voinea au fost punctate cu nota 13.700. De precizat este faptul că Sabrina a contestat nota primită, dar aceasta nu a fost modificată.

 

„Țară, țară, vrem campioane!” își prezintă roadele

„Bravo, Ana! Bravo, Sabrina!

13.700 a fost punctajul reprezentantelor noastre în finala olimpică la sol! Ana și Sabrina au ocupat locurile 4 și 5, departajate de nota la execuție. Ana a pierdut medalia de bronz pentru 0.066 puncte, în urma contestației făcute de Jordan Chiles. Americanca a primit o zecime în plus și cu 13.766 s-a clasat pe 3. Argint pentru Simone Biles - 14.133, la a 11-a medalie olimpică, aur pentru Rebeca Andrade - 14.166.

Felicitări fetelor, felicitări antrenorilor voștri Corina Moroșan, Camelia Voinea, Patrick Kiens, Daymon Jones și Florin Cotuțiu!

Felicitări tuturor celor implicați de-a lungul anilor în revenirea României în elita olimpică. Sabrina Maneca Voinea și Ana Maria Bărbosu fac parte din proiectul 'Țară, țară, vrem campioane!', coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom.”, au scris oficialii FRG, pe pagina de Facebook.

România nu a mai obținut o medalie olimpică la gimnastică artistică din 2012 (Londra), când Sandra Izbașa câștiga aurul la sărituri, Cătălina Ponor cucerea argintul la sol, iar echipa feminină a României lua bronz.

Echipa feminină de gimnastică a României a revenit după 12 ani la Jocurile Olimpice cu prilejul acestei ediții. Gimnastele noastre s-au
clasat pe locul 7 în finala pe echipe, Ana Maria Bărbosu pe 17, iar Amalia Ghigoarță pe 22 la individual compus, Sabrina Maneca-Voinea pe 8 la bârnă și pe 5 la sol, iar Ana Bărbosu pe 4 la sol.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Gimnastică

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel