Fotbal international Messi, opt Baloane de Aur. Radu Banciu, analiză dură. "L-a luat de vreo 4 ori când dădea goluri cu Getafe şi Valladolid"
Data actualizării:
Data publicării:
Jurnalistul Radu Banciu a dat verdictul. A meritat sau nu a meritat Lionel Messi al optulea Balon de Aur al carierei?

Lionel Messi a luat al optulea Balon de Aur al carierei la finalul lunii octombrie, un record absolut. Starul lui Inter Miami a câştigat titlul mondial cu Argentina, lucru considerat decisiv în lupta pentru trofeul de "cel mai bun jucător al lumii". 

"L-am văzut venind. Când iei titlul mondial, singurul pe care el îl câştigă, cum puteai să îi refuzi Balonul acum? Mai ales că i-ai dat Balonul de vreo 4 ori când marcase cu Getafe şi Valladolid. Au fost Baloane de Aur pe care le câştiga pentru că dădea 60 de goluri pe sezon în liga spaniolă. Ori noi l-am văzut când a venit în Ligue 1, în primul an, că a dat vreo 6 goluri, sub Bamba Dieng, de la OM. Era zero. Unii au spus că e vârsta, că nu s-a acomodat. Într-adevăr, în al doilea sezon a fost un pic mai bun, dar vreau să reamintesc că PSG nu a trecut de optimi în Liga Campionilor şi nici de optimile Cupei Franţei în cei doi ani de Messi. Chiar dacă avea o vârstă, asta nu stă în picioare sută la sută, pentru că şi la această vârstă a luat un Balon de Aur. 

E o caricatură splendidă cu el, în scaun cu rotile, cu al 44-lea Balon de Aur. A ajuns la opt Baloane, dar nu aş spune că e cel mai nemeritat ăsta. Chiar dacă la mondial a marcat numai de la 11 metri sau goluri foarte slabe, Argentina măcar a câştigat titlul cu el căpitan. Nu e cel mai hidos Balon de Aur câştigat de el", a declarat Radu Banciu în cadrul unui podcast

Mai multe tricouri purtate de Messi la CM 2022 vor fi scoase la licitaţie 

Un număr de şase tricouri purtate de Lionel Messi la Cupa Mondială 2022 din Qatar, estimate la 10 milioane de dolari, vor fi scoase la licitaţie în decembrie, a anunţat luni casa de licitaţii Sotheby's, scrie AFP.

Acestea sunt tricourile pe care căpitanul campionilor mondiali le-a purtat în primele reprize ale meciurilor din grupă cu Arabia Saudită şi Mexic, şi cele purtate ulterior în meciurile eliminatorii împotriva Australiei, Olandei, Croaţiei şi Franţei, ultimul în finală.

Dacă estimarea de 10 milioane de dolari (9,15 milioane de euro) este corectă, lotul ar putea ameninţa recordul pentru cel mai scump obiect sportiv vândut vreodată, potrivit Sotheby's.

Până acum, recordul este deţinut de un tricou al legendarului baschetbalist Michael Jordan (Chicago Bulls), în finala NBA din 1998, achiziţionat anul trecut pentru 10,1 milioane de dolari.

O parte (nespecificată) din încasările din vânzare va fi donată proiectului UNICAS, o iniţiativă a unui spital din Barcelona specializat în boli rare ale copiilor, scrie Agerpres. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: argentina  balon de aur  fotbal  lionel messi  psg  radu banciu 

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel