Superliga Romaniei Mihai Lixandru ar urma să stea mai mult în afara terenului, decât perioada preconizată inițial
Data publicării:
Fotbalistul campioanei en-titre a Superligii, Mihai Lixandru (23 de ani), s-a accidentat în meciul PAOK Salonic - FCSB (0-1), din a doua etapă a Europa League.

Medicul Pompiliu Popescu, unul dintre cei mai cunoscuți medici din fotbalul românesc, a discutat despre accidentarea jucătorului Mihai Lixandru de la FCSB. Fotbalistul în vârstă de 23 de ani a suferit o ruptură musculară în cadrul meciului din a doua etapă a Europa League, scor 1-0 contra PAOK Salonic.

Dacă din primele informații s-a înțeles faptul că Lixandru va rămâne departe de teren pentru o perioadă de șase luni, Pompiliu Popescu spune că există șanse mari ca fotbalistul să aibă nevoie de un interval mai mare de timp pentru a se recupera complet.

De asemenea, acesta a detaliat și cauzele care stau la baza unor astfel de accidentări, atât Adrian Șut, cât și Florin Tănase primind același diagnostic.

„Cauza este suprasolicitarea. Leziunile musculare și rupturile de ligamente apar mai ales din cauza suprasolicitării”

„Lumea se sperie fiindcă e de speriat, perioada necesară pentru recuperare e una foarte îndelungată. Mai mereu auzim că durează șase luni. În realitate nu durează atât, se întâmplă des ca pauza să se întindă spre un an. E o accidentare care te scoate din formă, din ritm și mai și lasă sechele. Pentru că după ruptura de ligament încrucișat anterior nu revii decât rar la condiția inițială.

Există cazuri în care pacientul revine așa cum era înainte de accidentare ori chiar mai puternic, însă acelea sunt extrem de rare! Cauza este suprasolicitarea. Leziunile musculare și rupturile de ligamente apar mai ales din cauza suprasolicitării. Oboseala face ca reacțiile și comenzile din creier să nu mai funcționeze perfect și atunci apar tot felul de nesincronizări, tot felul de unghiuri care duc la accidentări.

Refacerea după efort este cea mai importantă. Odihna ajută foarte mult la hrănirea ligamentelor. Ligamentele sunt structuri capitale pentru un fotbalist, iar el trebuie să le îngrijească dacă vrea să le aibă întregi. Tu mi-ai zis câteva nume de jucători cu rupturi de ligamente. Eu sunt foarte curios când și cum va reveni Gavi! De când stă? Are aproape un an.

el era un fotbalist de forță, de alergătură, de travaliu. Să vedem cum va fi după accidentare și după o pauză atât de îndelungată! Chiar mă gândeam că dacă aș mai fi implicat în fotbal aș face o statistică a accidentărilor apărute în ultima vreme. Mi s-ar părea interesantă.

Dar nu mai lucrez în domeniu, deci nu mai e treaba mea. Pentru că discutăm acum îți dau un exemplu: Nacho, fost la Real Madrid. Știi că el are diabet?Diabetul l-a obligat pe Nacho să fie disciplinat, să respecte un regim alimentar extrem de strict. Alimentația, odihna au fost mereu calculate, respectate fiindcă a trebuit să facă așa. Nacho e un altfel de fotbalist.”, a declarat medicul Popescu, potrivit Fanatik.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...

Superliga Romaniei Marius Șumudică nu e dorit la Rapid

Antrenorul Marius Șumudică nu ar fi dorit de o parte...

Superliga Romaniei Când va fi oficializat transferul lui Lukas Zima la FCSB

FCSB s-a înțeles cu Petrolul Ploiești în privința...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Înaintea duelului cu Otelul Galați, Sabău numește unul dintre cei mai buni mijlocași din Superliga

pixel