Superliga Romaniei Mihai Pintilii, amintiri dureroase din copilărie: „Dezamăgire, frustrare, plângi... te trage în jos! Îți vine să te lași!”
Data publicării:
Fostul fotbalist a descris câteva momente dificile prin care a trecut în copilărie, înainte de a atinge succesul la echipa roș-albastră.

Ca parte din staff-ul echipei campioane a României la fotbal, Mihai Pintilii a explicat greutățile cu care se confruntă un copil care iubește fotbalul, dar nu dispune de condițiile necesare unei dezvoltări armonioase, lipsurile financiare fiind unele dintre dificultățile cu care s-a confruntat de-a lungul timpului.

Pintilii: „Ăla sărac muncește de trei ori mai mult!”

Pintilii a fost întrebat dacă a auzit vreodată sau s-a confruntat cu situații în care unii copii care practicau fotbalul erau selectați în schimbul unor sume de bani. Acesta nu a ezitat să povestească o experiență personală, spunând: „Am trăit eu pe pielea mea. Când eram la Poli Iași, trebuia să plec în cantonament și au venit niște părinți cu o pereche de gemeni și m-au lăsat pe mine acasă și i-au luat pe ei. Trebuia să plec la Chișinău...pregătisem geanta, tot, tot! 

(n.r. - Ce simte un copil atunci?) dezamăgire, frustrare, plângi... te trage în jos! Îți vine să te lași! Asta se întâmplă și în ziua de azi, mulți copii se lasă din cauza asta. Nu e corect ce se întâmplă, nu se analizează, nu mai există selecții... Dacă ar exista selecții la cluburi și nu ar fi școli private, cu bani, am avea fotbaliști mult mai buni!

Ăla sărac muncește de trei ori mai mult să ajungă...iar cel care are bani are o liniște! Celui care îi e foame cred că are șanse mai mari să ajungă (n.r. - un fotbalist bun).”, a spus el.

El a mai povestit și momentele în care a trebuit să pună fotbalul în subsidiar, întrucât nu dispunea de niciun venit: „Doi ani de zile m-am lăsat și m-am dus să muncesc cu ziua. Când vezi că îi lasă acasă...Un antrenor m-a introdus pe teren 30 de secunde! Și m-a scos după 30 de secunde!

Ce vezi tu la mine, ca antrenor, în 30 de secunde?! Cu umilințele astea nu mai merge... mai ales în generația asta...Ok, noi am suportat, dar acum e greu!”, a mai spus Pintilii.

Munca e mai importantă decât talentul

De asemenea, Pintilii crede că succesul unui fotbalist constă în foarte multă muncă și mai puțin talent. Totuși, când i-a fost solicitat să numească câțiva jucători ai FCSB-ului care reușesc să evolueze bine fără a munci extrem de mult, Mihai Pintilii a răspuns. „ Cu talentul de naști. Dar trebuie să muncești! 80-90% muncă și 10% acolo să ai talent... și ești mare! (n.r. - Se mai poate doar cu talent?) Se poate, dar sunt excepții. (n.r - Excepția la FCSB?) Tavi Popescu, Florinel Coman...”.

Întrebat ce amintiri importante are din toată cariera sa, Mihai Pintilii a menționat golul pe care a reușit să îl marcheze împotriva naționalei Ungariei: „În dimineața jocului, ăia (n.r. - fanii maghiari) distrugeau totul prin Centrul Vechi, făceau panaramă... Nu se poate, mă, la noi în țară, să ne batjocorească în halul ăsta!

Satisfacția a fost mult mai mare că jucăm și cu stadionul plin...și dăm gol Ungariei, cu care avem o rivalitate. Satisfacția a fost mult mai mare - și bucuria mare, pentru că a fost un gol frumos!”, a mai povestit el.

Mihai Pintilii a marcat un gol important pentru echipa națională a României pe 6 septembrie 2013, în timpul unui meci de calificare pentru Cupa Mondială 2014 împotriva Ungariei. Meciul a avut loc pe Arena Națională din București, iar reușita sa a contribuit la victoria României cu 3-0.

Mihai Pintilii nu vrea să mai joace fotbal

Pintilii a mai mărturisit că nu regretă în niciun moment decizia de a se retrage din fotbal. El a pus stop carierei profesioniste în anul 2020, la 35 de ani. 

„Am simțit-o și aia am făcut. N-aș mai vrea să mai joc. Îmi simțeam corpul obosit. Mă simțeam obosit, am îmbătrânit. Fizic, am tras în șase ani de zile... muncisem poate cât un jucător de 19-20 ani.

Eu în șase ani de zile mi-am îndeplinit toate visurile pe care nici nu mi le imaginam: campionat, joci la european, Liga Campionilor, Europa League, tot!

Mi se pare că am făcut în șase ani tot ce poate să viseze un jucător timp de 15 ani și nu ajunge...în Liga 1. Unii joacă de la 17-18 ani în Liga 1. Eu de la 28 am început performanța - să joc la Steaua și să încep să câștig.

Pentru mine aici s-a făcut diferența, corpul meu a tras cât a putut. Lumea îmi spune: 'Mai puteai!' Le răspund: 'Da!', ca să nu le zic că nu... Dar nu mă mai văd printre ei (n.r. - jucători), să joc...”, a mai spus el, pentru golazo.ro


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei De ce nu s-a adaptat Cătălin Cîrjan la Rapid

Ionuţ Voicu, team-managerul celor de la Rapid, a...

Superliga Romaniei Cristi Ganea recunoaşte: Am greşit când am semnat cu FCSB

Cristi Ganea a jucat la FCSB înainte de a reveni la...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Mircea Lucescu s-a enervat după ce a auzit că şi Suedia se alătură celor din Kosovo la TAS contra României

Agerpres

România, în urna a treia pentru tragerea la sorţi a grupelor EURO U21

Sursa: Agerpres

Semnal de alarmă după meciurile din Liga Naţiunilor: Suntem pe cale să pierdem tot ce am câştigat cu Edi Iordănescu

Sursa: Agerpres

Alex Pop e dorit de Dinamo, dar Oţelul l-ar putea pierde şi pe Juri Cisotti

pixel