Echipa nationala Mihai Stoichiță a anunțat ce urmează pentru Daniel Pancu, după izbucnirea nervoasă din preliminariile EURO 2025
Data publicării:
Selecționerul echipei naționale de tineret a României a izbucnit nervos în meciul din preliminarii, România - Elveția, scor 3-1, victorie care a dus la calificarea formației „tricolore” U21 la EURO 2025. 

Căpitanul Louis Munteanu a fost faultat dur de către jucătorul elvețian Luca Jaquez, în minutul 28 al meciului din preliminariile pentru calificarea la EURO 2024, iar arbitrul partidei urma să îi acorde acestuia cartonașul roșu. Selecționerul Daniel Pancu a crezut, însă, că olandezul va arăta doar cartonașul galben și a reacționat imediat la decizia acestuia, cerându-i socoteală „centralului”. Antrenorul român a intrat pe teren și a venit amenințător spre Marc Nagtegaal, care i-a arătat acestuia cartonașul roșu.

„Centralul” i-a arătat, în cele din urmă, cartonașul roșu jucătorului elvețian, fiind eliminat din meci.

„Te murdărești. Nu e bine. Creditul îl are în continuare, avem încredere în el. Probabil că dacă va mai face ceva de acest fel, nu va mai avea încrederea noastră”

Am văzut și ieșirea lui Pancu. Miercuri am Comisie Tehnică și urmează să analizăm împreună cu el ce s-a întâmplat. După care am să mă duc la președinte. Probabil că va primi o amendă, pentru că nu putem să ținem capul sus și să nu ne uităm în jos. Nu se poate uita ce a făcut. Noi suntem de partea lui, nu pot să nu fiu de partea lui.

Nu se pune problema ca el să fie demis și nici nu s-a discutat despre aducerea altui antrenor. O să existe o sancțiune. Posibil să primească două etape și să fie prezent la meciul trei din grupă.

Dar o să fie prezent la antrenamente, a pregătirea meciului. Există mijloace de comunicare cu banca. Se poate vorbi la liber, nu are niciun fel de problemă. El trebuie să fie suficient de abil cât să facă treabă acolo.

Trebuie să se gândească ca acest lucru să nu se mai repete niciodată. Nu se poate așa ceva. Dacă ar fi vorba doar de tine, îți asumi ca persoană acest lucru. Dar tu ai o responsabilitate față de grup de Federația Română de Fotbal.

O responsabilitate care poate să fie dusă și la nivel național. S-a umplut Giuleștiul și s-au uitat foarte mulți oameni la televizor la acel meci. Daniel trebuie să înțeleagă treaba asta. Nu este vorba de el, e vorba de o întreagă societate”, a declarat Mihai Stoichiță, potrivit Fanatik.

„O să vedem cu cât îl vom amenda. E o decizie administrativă, dar trebuie să vorbim și să vedem cât va fi”

„El e un antrenor care a calificat echipa la un Campionat European. E al patrulea la rând la care vom participa. La trei ne-am calificat și pe unul l-am organizat noi. Nu s-a mai întâmplat asta până acum. Pancu e părtaș la această istorie și va rămâne în istorie alături și de Rădoi, și de Mutu.

Am vorbit cu el și după meci și astăzi. Mi-a zis ‘Nea Mihai am greșit’. Ce să facă acum?! Eu îl înțeleg. A fost presiune atunci pe Giulești. A fost pentru prima dată într-un astfel de duel când la U21 a fost stadionul plin.

Când faci așa ceva, dai posibilitatea să fii atacat după ce tu faci cel mai greu lucru. Te murdărești. Nu e bine. Creditul îl are în continuare, avem încredere în el. Probabil că dacă va mai face ceva de acest fel, nu va mai avea încrederea noastră. 

O să vedem cu cât îl vom amenda. E o decizie administrativă, dar trebuie să vorbim și să vedem cât va fi. Trebuie să vorbesc cu cei din Comisia Tehnică, să le cer și lor părerea, și apoi cu președintele. Nu putem să nu luăm nicio măsură. Nu putem să băgăm capul în nisip! Nu cred că scapă de amendă”, a mai declarat oficialul FRF.

Cum a explicat Daniel Pancu reacția din meciul România - Elveția

„În primul moment, credeți-mă, am crezut că a murit Louis... Doamne-ferește! Eu din unghiul în care eram am văzut că a primit o talpă cu crampoane direct în gât. Și am crezut că s-a dus... apoi am văzut că mișcă și că arbitrul scoate cartonașul galben. În secunda aia m-am gândit la jucător, dar și la un episod de la meciul tur din Elveția, când am primit golul de 2-2 după un ofsaid de 3 metri și fault.

Pentru că noi eram calificați de mult (n.r. - cu acea victorie). Dacă scrie România pe noi asta nu înseamnă că nu trebuie să fim respectați la nivelul adversarilor noștri. Eu îmi cer scuze, gestul meu a fost incalificabil. E prima eliminare din viața mea... mi-am pierdut cumpătul pentru că mă uitam la jucător și nu credeam că mai poate să continue. Nu știu cum s-a văzut la televizor, dar de acolo s-a văzut foarte urât.

Regret, sigur că da, acum da. Dar poate dacă rămânea cartonaș galben poate acum nu mai vorbeam din postura de antrenor calificat la EURO. A contat, s-a întors decizia. Am văzut bine că inițial i-a dat galben, nu? Nu ai cum să dai doar galben la o intrare de genul ăsta. Eu nu am văzut galben vreodată în istoria fotbalului la o asemenea intrare. Nici acum 30 de ani, nu doar pe regulile de azi”, a explicat Daniel Pancu, după meci.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare

Echipa nationala România - Kosovo e SOLD OUT cu 24 de zile înainte de meci

Tricolorii vor fi susţinuţi de un stadion arhiplin la...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei După accidentare, Adrian Șut mai primește o lovitură

Fotbalistul celor de la FCSB trece prin momente grele.

Fotbal international Neymar a revenit pe terenul de fotbal, după o pauză de un an

Revenirea fotbalistului brazilian a fost primită cu...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Dorinel Munteanu şi-a aflat pedeapsa după episodul cu David Maftei

Sursa: Agerpres

Antrenorul cu portarii de la Dinamo a tras concluziile despre Golubovic, după meciul cu FCSB

Agerpres

Sportiva din Republica Moldova care a răbufnit după rezultatele alegerilor la referendum

Sursa: Agerpres

Florentin Petre e sincer după înfrângerea în faţa FCSB-ului. "E cea mai bună echipă din Liga 1"

pixel