Fotbal international Mikel Arteta o susţine pe Everton după depunctare. "Se vor lupta împotriva oricărui lucru"
Data publicării:
Mikel Arteta, antrenorul lui Arsenal, o susţine pe Everton după depunctarea pentru infracţiuni financiare. 

Clubul de fotbal Everton, penalizat cu zece puncte pentru infracţiune financiară, "a fost în multe alte poziţii dificile şi întotdeauna găseşte o cale de ieşire", a declarat vineri spaniolul Mikel Arteta, antrenorul echipei Arsenal Londra, fost jucător al "caramelelor", informează AFP, scrie Agerpres.

"Mă simt foarte legat de acest club", a spus fostul mijlocaş, care a jucat la Everton între 2005 şi 2011. "Este un moment foarte dificil. Evident că pune clubul într-o poziţie dificilă, dar a fost în multe alte poziţii dificile şi întotdeauna găseşte o cale de ieşire", a adăugat spaniolul într-o conferinţă de presă.

Everton este unul dintre cluburile istorice fotbalul englez, cu o prezenţă continuă în prima ligă începând din sezonul 1954-1955. Însă luptă în mod regulat pentru a rămâne în elită, la fel ca în sezonul trecut, când s-a aflat sub spectrul retrogradării până în ultima etapă.

"Dacă există o calitate care cred că descrie acest club, acesta este curajul, determinarea şi lupta. Se vor lupta împotriva oricărui lucru şi le doresc tot binele", a continuat Arteta, înaintea meciului dintre Arsenal şi Brentford.

În pauza internaţională, Liga engleză de fotbal i-a retras zece puncte din clasament clubului Everton pentru presupusa încălcare a regulilor de rentabilitate şi viabilitate ale Premier League. Aceasta este cea mai dură sancţiune sportivă impusă vreodată în istoria competiţiei.

"Vestea m-a luat prin surprindere şi este un eveniment important la jumătatea sezonului, dar nu ştiu regulile şi nici toată povestea din spate, aşa că îmi este greu să comentez", a mai spus antrenorul lui Arsenal.

Everton se afla pe poziţia a 14-a înaintea acestei sancţiuni, în urma căreia a coborât pe penultimul loc în clasament, având acum doar 4 puncte după 12 etape, cu două mai puţin decât Luton Town, ocupanta primei poziţii neretrogradabile.

Suporterii clubului din oraşul Liverpool au planificat să desfăşoare mai multe acţiuni de protest în weekend, în special cu ocazia meciului de pe teren propriu cu Manchester United, programat duminică pe Goodison Park, la care vor fi distribuite publicului pancarte cu mesajul "Premier League corrupt".


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel