Echipa nationala Mircea Lucescu, decizie clară după meciul din Ghencea: „Asta e echipa națională și trebuie să joace în toată țara”
Data publicării:
Calitatea gazonului de pe terenul stadionului „Steaua” din București a lăsat de dorit în meciul României cu Lituania, astfel că selecționerul Mircea Lucescu s-a decis.

„Terenul a fost mizerabil. Nu e obligatoriu să jucăm toate meciurile în București”

„Terenul a fost mizerabil. Pentru o echipă care pune totul pe tehnica pasei e foarte greu pe un asemenea teren. Pentru că apar greșeli din cauza terenului, iar jucătorii suferă și se enervează. Terenul ne-a dezavantajat teribil astăzi. A fost execrabil, sper să nu ne mai întoarcem aici, pe asemenea terenuri, dacă nu le pun la punct.

Pentru că există și Craiova, unde se poate juca, există Cluj, există Arena Națională... nu e obligatoriu să jucăm toate meciurile în București. Asta e echipa națională și trebuie să joace în toată țara”, a declarat Mircea Lucescu, în cadrul conferinței de după meci.

Lucescu: „Încă sunt probleme, nu se pot schimba peste noapte lucrurile”

„A fost un meci foarte greu, știam lucrul ăsta pentru că am jucat împotriva unei echipe cu niște calități fizice net superioare nouă, calități ale unui popor baltic. Dar m-au surprins că au avut și un joc bun de posesie și construcție. Noi ar fi trebuit să răspundem cu un joc rapid pe spații mici, dar nu s-a putut din cauza stării gazonului.

În repriza a doua am încercat să schimbăm și de data asta, față de meciul precedent, jucătorii de rezervă au fost excelenți. Ei au contribuit decisiv la câștigarea meciului. Mă refer la Hagi, Alibec, dar mai ales la Mitriță, care prin intrarea lui, prin driblingurile și pasele lui a dat încredere tuturor. El a stimulat toată echipa.

Finalul de joc a fost în favoarea noastră. Am avut și noroc pentru că analizele VAR ne-au dat nouă dreptate. Sunt trei puncte foarte importante. Sigur, încă sunt probleme, nu se pot schimba peste noapte lucrurile. Pentru mine construcția jocului e o problemă foarte serioasă, jucătorii încă nu se mișcă de așa natură încât să avem superioritate netă la mijlocul terenului”, a mai spus selecționerul echipei naționale de fotbal a României.

Astfel, echipa națională de fotbal a României a selecționata Lituaniei, scor 3-1, în meciul desfășurat luni seară, pe stadionul „Steaua” din București. România debutează cu dreptul în sezonul 2024/2025 al Ligii Națiunilor, obținând cele șase puncte dorite. Țara noastră va juca următoarele meciuri luna viitoare, pe 12 octombrie cu Cipru și pe 15 octombrie cu Lituania, ambele în deplasare.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel