Echipa nationala Mircea Lucescu i-ar transforma pe jucătorii naţionalei. "Încrederea şi curajul vor fi la cote maxime"
Data publicării:
Mircea Lucescu pare foarte aproape să devină noul selecţioner al României, după ce Edi Iordănescu nu şi-a mai prelungit contractul cu FRF. 

Daniel Pancu, antrenorul naţionalei U21, fost elev al lui Mircea Lucescu, spune că venirea experimentatului antrenor la cârma naţionalei ar fi de bun augur pentru jucători, în primul rând. 

"Eu am lucrat mult cu el, clar va avea un impact. În primul rând, să fii sigur că pune jucătorii în teren unde dau cel mai bun randament. Încrederea și curajul vor fi la cote maxime. Din mine, de exemplu, a făcut din unul bun, unul foarte, foarte bun. Cred că România poate mai mult cu Mircea Lucescu selecționer. Ar trebui să vedem progres, în joc și în rezultate. Calificarea care pare imposibilă la Campionatul Mondial poate să devină plauzibilă. 

Nea Mircea e și experimentat, și tânăr. Îți spun eu. E forever young! Transmite o stare atât de bună... E complicat când îl prinzi nervos, unii jucători s-ar putea speria. N-a fost cazul meu. Eu am ținut la tăvăleală. Din două vorbe, știa să scoată maximum de la tine. Pe teren, îți îmbunătățea calitățile și îți limita defectele. N-am mai avut un antrenor ca el de-a lungul anilor!", a declarat Daniel Pancu la GSP Live. 

"Şi eu le spun jucătorilor mei din ce ne spunea nea Mircea"

"Ne spunea o pildă pe săptămână, mereu aveai ceva de învățat de la nea Mircea. Ne spunea care e prețul succesului, invidia, care e prețul înfrângerii - singurătatea. Pot să vă dau 100 de exemple... Am și zis că la un moment dat o să le scriu, sunt prea multe tari. Și eu le spun uneori jucătorilor mei din ce am învățat de la Mircea Lucescu. Ținea foarte mult la educație", a mai spus Daniel Pancu. 

Mircea Lucescu a confirmat discuţiile cu FRF 

"Este adevărat că am vorbit cu Stoichiță, am tot vorbit, cred că de vreo patru ori până acum. Ar fi fost bine să-l convingă pe Edi să rămână, dar…. Eu am fost mereu dispus să ajut.

Voi stabili un record mondial. Nu cred să mai existe cineva care să se întoarcă după atâția ani la națională”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit Fanatik.

Mircea Lucescu a mai îndeplinit funcția de selecționer al echipei naționale de fotbal a României, în perioada 1981-1986, când a reușit să califice formația la Campionatul European din 1984, unde România a ajuns până în faza grupelor.

Mircea Lucescu are în total 36 de trofee cucerite în cariera de antrenor, cel mai important fiind Cupa UEFA, cu Şahtior Doneţk. Este liber de contract din noiembrie 2023, după ce a plecat de la Dinamo Kiev. 

Gheorghe Hagi a fost prima opţiune a FRF, dar "Regele" a refuzat oferta şi a anunţat că rămâne la Farul Constanţa. 

"Dragi suporteri români, în urma discuțiilor din ultima perioadă, cu privire la dorința Federației Române de Fotbal de a fi noul selecționer al României, doresc să precizez următoarele:

- Am analizat în ultimele zile această posibilitate, pentru că, pe de o parte, trebuiau îndeplinite anumite condiții ale F.R.F, iar pe de altă parte există proiectul pe care l-am început la Farul Constanța în urmă cu trei ani, unde îmi doresc să construim un club puternic.

- Din acest motiv am decis că nu pot accepta, în acest moment, propunerea Federației Române de Fotbal de a fi selecționerul echipei naționale.

- A fost cu siguranță una din cele mai dificile decizii pe care le-am luat în întreaga carieră, pentru că naționala României reprezintă visul oricărui tehnician român.

- Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în aceste zile. Hai, România !

Cu respect, Gheorghe Hagi", a transmis "Regele" printr-un comunicat de presă. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel