Jocurile Olimpice Mostrele date de David Popovici la testele antidoping de la JO2024 vor fi păstrate 10 ani
Data publicării:
David Popovici a câştigat 2 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, aur la 200 m liber şi bronz la 100 m liber. Pe parcursul competiţiei, David Popovici a făcut mai multe teste antidoping, iar mostrele date vor fi păstrate 10 ani de zile. 

"Toţi medaliaţii olimpici au fost testaţi antidoping. Rezultatele obţinute vin fie imediat, fie peste 10 ani.

Probele sunt menţinute timp de 10 ani de la încheierea actualei ediţii a Jocurilor Olimpice, deoarece se consideră ca substanţele pot evolua foarte rapid şi pot depăşi tehnologia actuală.

Totul se întâmplă în speranţa că se vor descoperi şi alte metode tehnologice prin care se pot depista unele substanţe nedepistate până acum" , a spus Cristian Jura, preşedintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv, la Orange Sport.

Pan Zhanle a fost şi el testat, în lumina acuzaţiilor de dopaj 

China Daily spune că sportivul "a efectuat programe riguroase de teste antidoping înainte şi în timpul jocurilor, fără niciun rezultat pozitiv"

De asemenea, Zhanle Pan afirmă că în ultimele 2 luni a efectuat 21 de teste antidoping şi că toate au ieşit negative. 

"Am cooperat cu toate procedurile de testare şi am rămas încrezător că eu concurez corect şi curat", a declarat el.

De asemenea, înotătorul chinez a explicat şi ce a schimbat în antrenamente pentru a putea înota 100 m liber atât de rapid.

"Am făcut multe antrenamente aerobice şi de anduranţă pentru a-mi întări tracţiunea în ultima parte. De asemenea, am adoptat un sistem ştiinţific de monitorizare şi analiză subacvatică pentru a ne revizui tehnicile, astfel încât să ne putem antrena mai bine şi mai eficient", a completat Pan Zhanle.

Katinka Hosszu a vorbit despre David Popovici, după medalia de aur la 200 m liber 

"Cursa aceea ne-a arătat cât de pregătit este, atât fizic, cât și mental. A rămas calm și nu s-a panicat, ci s-a concentrat pe cursa lui și a luptat până în ultima secundă. De aceea a câștigat medalia de aur. Nu a fost în poziția de a câștiga înaintea ultimilor 25 de metri. Am văzut că a fost foarte obosit la final și sunt sigur că acei ultimi 25 de metri au durut foarte tare, dar a câștigat și a fost extraordinar. 

Probabil primul lucru pe care îl spui este „Thank God!” pentru că atunci când este atât de strâns nu știi dacă ai câștigat sau nu. Uneori este greu să verifici pe ecran, fiindcă la finalul unei curse atât de intense nu poți vedea bine. Uneori uiți și pe ce culoar ai concurat, așa că e nevoie să verifici de două ori. Oricum, după ce verifici și vezi că ai câștigat, este un sentiment incredibil. Mereu am spus că cel mai frumos sentiment este atunci când, după ce câștig, mă uit la tabelă, pentru că este momentul în care prind entuziasm", a transmis Katinka Hosszu, expert Eurosport în cadrul emisiunii Bonjour, Paris, difuzată zilnic pe Eurosport 2 de la ora 9:00, şi triplă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice.

Popovici (19 ani), dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, a obţinut primul titlu olimpic din istoria înotului masculin românesc cu timpul de 1 min 44 sec 72/100, fiind mai rapid cu două sutimi decât Richards (1 min 44 sec 74/100).


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

pixel