Superliga Romaniei Motivul pentru care Daniel Bîrligea nu a ajuns la Rapid. "A fost doar un joc de gleznă"
Data publicării:
Daniel Bîrligea a semnat cu FCSB, deşi Gigi Becali a spus că şi Dan Şucu l-a dorit şi chiar a încercat să îl deturneze. Marian Iancu, fostul finanţator al lui Poli Timişoara, a spus de ce Daniel Bîrligea nu a vrut să vină la Rapid, dar l-a şi criticat pe Dan Şucu. 

"Eu nu îl creditez pe Şucu cu bună credinţă în relaţia cu Şumudică. Eu cred că dacă poate să nu îl ajute şi să îşi rupă gâtul, îl lasă. Dacă e nevoie de faţadă să facă un pic joc de glezne, să danseze un pic public, să arate cât de ataşat e el faţă de a atinge obiectivul, de a-l ajuta pe Şumudică, da, îl creditez doar cu un marketing de imagine, cu care ne-a obişnuit în ultimul timp. Vrea să îi ia pe toţi şi nu îi ia pe nimeni. 

Dacă voia să îl ia pe Bîrligea, îl lua. Eu ca patron ştiu că atunci când mă angajez într-o dispută, îmi fac o analiză de risc, o analiză financiară. Când vreau să iau, mă angajez total şi îl iau. Exact ce a spus domnul Becali. Dacă m-am apucat, îl iau, orice ar fi. 

De ce cred că a fost doar un joc de gleznă? Nu avea un atu, care e cel mai important. Nu avea ce să ofere jucătorului în plus Rapidul, pentru că nu era în obiectiv. Jucătorul umblă la 24-25 de ani să puncteze într-o competiţie europeană, să îşi vândă imaginea, să se aşeze pe un prag de imagine atractiv, să iasă afară, să câştige bani. Nu putea să intre într-o competiţie reală. Nu avea cum! Rapidul este foarte jos, cu un lot sub valoare raportată la obiectiv.

Eu l-am văzut pe Şucu în conferinţa de prezentare a lui Şumudică. Nu era el. Se întreba ce caută acolo. Era clar, era stingher. E normal, pentru că această comuniune a lui Şumudică, cu echipa, cu stadionul, cu Rapid, cu suporterii, îi depăşeşte puterea lui. Ori el, pe banii lui, să simtă că alţii au putere în club... Dar a acceptat pentru că nu a avut ce face. După trei ani de tâmpenii şi prostii făcute cu toţii...", a declarat Marian Iancu la Prosport Live. 

S-a băgat sau nu Dan Şucu în negocierea dintre Becali şi Varga? 

”Din ce știu eu, nu a fost o discuție de acest gen între domnul Șucu și domnul Varga. Domnul Șucu nu avea de unde să știe despre un contract între alte părți. Cred că domnul Varga i-ar fi spus dacă era ceva semnat. Dar nu mai are rost acum să vorbim.

Dacă ei s-au înțeles, bravo lor, mergem mai departe. Și noi ne-am dorit jucători pe care i-au dorit alții, iar, în cele din urmă au ajuns la noi. Așa e în fotbal”, a declarat acționarul minoritar din Giulești, Victor Angelescu. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel