Superliga Romaniei Motivul pentru care nu e eliminat Dan Petrescu de arbitrii din cupele europene. "Nu înţeleg până când va fi protejat"
Data publicării:
Dan Petrescu a fost din nou eliminat în Liga 1, pentru a doua oară în primele 5 etape. Andrei Chivulete, arbitrul partidei CFR Cluj - Unirea Slobozia, câştigată de ardeleni, l-a trimis în tribune pe antrenorul celor de la CFR pentru proteste vehemente. De ce, însă, nu se întâmplă asta cu Dan Petrescu în cupele europene? 

CFR Cluj a învins-o pe nou-promovata Unirea Slobozia cu scorul de 3-0 (1-0), duminică seara, pe teren propriu, într-un meci din din etapa a 5-a a Superligii de fotbal.

Atacantul Louis Munteanu a marcat primele sale goluri pentru CFR, primul cu un şut din voleu la centrarea lui Beni Nkololo (38), iar al doilea cu un şut de la 20 de metri la colţul lung (63). Adrian Păun a punctat (52), după o greşeală a lui Dmitro Pospelov.

CFR a avut şi o bară, prin Nkololo (16).

Unirea a marcat un gol superb în min. 39, prin Florin Purece, cu un şut de la circa 30 de metri, în vinclu, anulat însă de VAR pentru o poziţie de ofsaid.

Antrenorul gazdelor, Dan Petrescu, a fost eliminat în min. 42 pentru proteste, scrie Agerpres.

Motivul pentru care Dan Petrescu nu este eliminat în cupele europene 

"Sunt dezamăgit de eliminare. În Europa și unde am mai antrenat nu prea am fost eliminat, în România sunt mereu. Arbitrul al patrulea sau al cincilea stă numai la banca noastră, nici nu se uită la ceilalți. I-am zis: de ce nu e atent la fază?! Galben...

Toți antrenorii din lume sunt agitați. Îmi pare rău. La meciul următor poate nu o să stau pe bancă. Proteste...Și jucătorii protestează. Trebuie să le dăm roșu mereu? Nu am înțeles atitudinea celui de-al patrulea arbitru. Stă mereu pe capul meu. A fost fault înainte de gol, de-asta m-am supărat. Le-am zis că a fost fault și să verifice la VAR. A fost fault în fața lui. Poate dacă nu era ofsaid, nu mai vorbeam de victorie", a declarat Dan Petrescu după meci. 

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF Răzvan Burleanu, a explicat de ce Dan Petrescu nu este eliminat de arbitrii din cupele europene.

"Dacă vorbim despre sensibilitatea unui arbitru, trebuie să o punem întotdeauna în comparaţie cu agresivitatea unui antrenor care în 5 etape este eliminat de 2 ori şi scapă a treia oară, pentru că arbitrul de la meciul ăla nu a auzit probabil. Eu cred că prima grijă a celor de la CFR este să găsească un antidot pentru stările lui Dan Petrescu. Nu sunt normale, sub nicio formă. Dacă, probabil, o cameră ar sta lângă el şi ar capta tot ce se întâmplă, probabil nu o să mai discutăm niciodată despre sensibilitatea arbitrilor, ci despre insensibilitate la nişte cuvinte pe care le citim de multe ori pe buze şi care nu sunt sancţionate. Argumentul lui Dan Petrescu că el nu este niciodată eliminat în străinătate sau în meciurile din cupele europene nu stă în picioare. Pentru că arbitrii respectivi nu înţeleg cuvintele pe care el le foloseşte frecvent de pe margine. Altfel, probabil ar sta în tribune multe etape. Asta e şansa lui. Eu nu înţeleg până când va fi protejat şi nu i se va spune în faţă că este o atitudine care face rău sportului şi fotbalului în general. Nu se poate să foloseşti de fiecare dată asemenea cuvinte şi să spui că arbitrii sunt vinovaţi, că sunt sensibili. Această atitudine nu îi face cinste unui fost mare internaţional şi unui antrenor cu rezultate importante în fotbalul nostru", a declarat Andrei Vochin la Fanatik. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel