Echipa nationala Motivul pentru care România - Lituania s-a desfășurat în Ghencea. „UEFA ne obligă cu 60 de zile înainte...”
Data publicării:
Starea gazonului de pe stadionul „Steaua” din București a dat mari bătăi de cap jucătorilor, atât antrenorii celor două echipe, cât și fotbaliștii semnalând calitatea îndoielnică a terenului.

„UEFA ne obligă cu 60 de zile înainte de startul partidei să anunțăm stadionul pe care jucăm”

Vlad Munteanu a explicat motivul pentru care Federația Română de Fotbal nu a putut muta meciul dintre România și Lituania pe un alt stadion din România, de vreme ce există terenuri foarte bune și în afara Bucureștiului.

„Ceea ce trebuie să știm este că UEFA ne obligă cu 60 de zile înainte de startul partidei să anunțăm stadionul pe care jucăm. Din motive evidente, Arena Națională nu putea fi nominalizată și atunci alegi stadionul cel mai apropiat, cu cea mai mare capacitate. Vii după EURO, vrei să oferi posibilitatea cât mai multor suporteri să vină și să se bucure de meci...

În același timp, acum două zile nimeni nu putea să se gândească în ce stare va arăta acest gazon. Ba mai mult, cred că e o problemă generală, văd și (stadionul) 'Arcul de Triumf' cu probleme la gazon, văd o problemă și la Cluj Arena după UNTOLD. Cred că fotbalul merită mai mult!

Și pentru aceste firme de evenimente care produc bani pentru stadioane… Cred că ar trebui un management mult mai bun din perspectiva gazonului, din perspectiva de a avea grijă de el, de a-l monta la timp și alte lucruri care se pot face în acest sens.

Fiindcă ați văzut astăzi (n.r. luni)... Cred că dacă era un gazon mult mai bun, aveam și un joc mult mai spectaculos.

Există un regulament clar pentru organizarea meciurilor. Orice solicitare de a muta meciul poate fi făcută doar cu acordul adversarului. E foarte greu să muți meciurile... Sunt toate televiziunile care produc meciurile, știți foarte bine ce e în spate, nu poți face asta de pe o zi pe alta, implică mult mai mulți participanți în organizarea meciului”, a spus Vlad Munteanu, potrivit gsp.ro.

Ce a spus Mircea Lucescu la adresa gazonului din Ghencea

„Terenul a fost mizerabil. Pentru o echipă care pune totul pe tehnica pasei e foarte greu pe un asemenea teren. Pentru că apar greșeli din cauza terenului, iar jucătorii suferă și se enervează. Terenul ne-a dezavantajat teribil astăzi. A fost execrabil, sper să nu ne mai întoarcem aici, pe asemenea terenuri, dacă nu le pun la punct.

Pentru că există și Craiova, unde se poate juca, există Cluj, există Arena Națională... nu e obligatoriu să jucăm toate meciurile în București. Asta e echipa națională și trebuie să joace în toată țara”, a declarat Mircea Lucescu, în cadrul conferinței de după meci.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel