Superliga Romaniei Motivul pentru care s-a retras Adrian Porumboiu din fotbal, dezvăluit de un fost fotbalist de la FC Vaslui
Data actualizării:
Data publicării:
Adrian Porumboiu a fost principalul finanţator al celor de la FC Vaslui în perioada 1999-2014, însă ulterior a ales să facă un spate. Echipa s-a desfiinţat, în ciuda faptului că în ultimii ani de existenţă s-a luptat mereu la titlu şi a participat şi în cupele europene. 

Liviu Antal, fost fotbalist la FC Vaslui în perioada 2012-2014, timp în care a jucat 63 de partide şi a marcat 20 de goluri, crede că ştie de ce s-a retras Adrian Porumboiu din fotbal după 15 ani de investiţii. 

"Am jucat la Vaslui cu Lucian Sânmărtean, un jucător extrem de talentat, care putea face diferenţa în orice moment. Nu se exagerează cu nimic când se spune că a fost magician. Din păcate, la Vaslui nu am câştigat un trofeu. Şi domnul Porumboiu, cu siguranţă, dacă ar fi câştigat măcar un trofeu, nu neapărat campionat, dar Cupa României, ar fi rămas alături de echipă, putea fi alta soarta. Dar faptul că nu s-a câştigat niciun trofeu, şi apoi a venit acea perioadă neagră a fotbalului românesc, când foarte mulţi au intrat în vizorul autorităţilor... Atunci a căzut fotbalul românesc, chiar dacă vrem sau nu să recunoaştem. 

Din acel moment nu s-au mai plătit salarii cum trebuie în România, nu am mai avut fotbalişti de calitate în România, şi am tot suferit. 

Nu am nimic cu jucătorii străini din România, şi eu sunt străin în altă ţară. Dar mereu am zis că atunci când aduci străini, trebuie să fie mai buni decât ce ai acasă. Dacă aduci străini şi aduc plus valoare, atunci pălăria jos, avem ce învăţa de la ei. Eram coleg la Vaslui cu Wesley, cu Adailton, cu Temwanjera. Aveam jucători de talie mare. La Mioveni, la ultima mea experienţă, au venit vreo câţiva jucători care stăteau pe bancă. Pentru ce să aduci străini care să stea pe bancă, în loc să creşti un român care poate e la acelaşi nivel? 

Cred că asta a fost una dintre problemele de la Vaslui, că nu am câştigat nimic. Altfel, la ce jucători am avut, la ce grup am avut... Pe foaie eram favoriţi, cumva. Era Coman în poartă, Marius Constantin, Sânmărtean, Milanov, Sălăgeanu care era într-o formă extrem de bună, Wesley, Adailton, Temwanjera, N'Doye, Varela. Aveam o echipă extrem de bună. Aşa a fost să fie", a declarat Liviu Antal pentru DCSport.ro. 

Youtube video image


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel