Echipa nationala Murat Yakin a uitat că a numit România "echipă mică". "Nu mi-am permis niciodată..."
Data publicării:
Murat Yakin, selecţionerul Elveţiei, a uitat că s-a referit la România ca la o "echipă mică". Declaraţia fusese făcută înainte de meciul din tur cu tricolorii, terminat la egalitate, scor 2-2. 

"Suntem bucuroși să întâlnim mâine România. Este o echipă bună. Suntem pregătiți de acest duel. Suntem favoriți, firește. Vrem să ne facem jocul, să dominăm, ăsta este cel mai important lucru.

Trebuie să fim atenți în permanență, jucătorii români pot fi periculoși cu mingea la picior. Vom face tot ce putem pentru a nu-i lăsa. Suntem într-o formă bună și vrem să ne facem jocul.

Avem jucători în cele mai importante campionate europene, dar trebuie să ne concentrăm și împotriva echipelor mai mici. Trebuie să fim concentrați 95 de minute, așa cum am arătat cu Israel, Belarus, chiar și Andorra. Nu trebuie să câștigăm mereu la diferență mare, de 3-4-5 goluri”, a transmis Murat Yakin înainte de meciul cu România din tur, de la Lucerna. 

Pe Arena Naţională, Yakin spune că "nu mi-am permis niciodată să spun despre un adversar că este o echipă mică"

După înfrângerea cu România de pe Arena Naţională, Murat Yakin a spus că nu ţine minte să fi numit naţionala României "echipă mică". 

"Meciul de azi l-am abordat la victorie, am ales tactica potrivită, ne-am creat ocazii de a marca, numai că şi de această dată ne-a lipsit norocul. Meciul cu România de la Lucerna l-am dominat cu autoritate... şi atunci şi acum noi am jucat fotbal.

Noi am avut mai multe ocazii, în timp ce adversarii doar una şi a marcat. Asta nu înseamnă că România nu joacă un fotbal frumos.

Nu contează dacă joci un fotbal spectaculos dacă nu marchezi. Azi ne-am creat dublul ocaziilor adversarului, dar ne-a lipsit acel instinct de 'killer' în faţa porţii

Ştiam de la începutul campaniei că nu putem să vorbim despre 10 victorii din 10 meciuri. Nu trebuie să fim cu nasul pe sus niciun moment.

Prin prisma statisticilor ştiam că suntem favoriţi în grupă, dar nu mi-am permis niciodată să spun despre un adversar că este o echipă mică.

Cu siguranţă ar fi trebuit să facem mai mult în această campanie, ceea ce ne-a lipsit au fost golurile. Pentru că dacă nu înscrii, nu ai cum să câştigi", a declarat Murat Yakin la finalul partidei. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Echipa nationala
Tagurile articolului: elvetia  fotbal  murat yakin  nationala  romania 

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel