Gimnastică Nadia Comăneci explică de ce a pierdut Ana-Maria Bărbosu medalia de bronz la sol, în favoarea americancei Jordan Chiles
Data actualizării:
Data publicării:
Gimnasta Ana-Maria Bărbosu a fost la un pas să câștige medalia de bronz în finala de sol de luni, la Jocurile Olimpice de la Paris, dar contestația admisă de către arbitrele competiției în privința americancei Jordan Chiles a înlăturat-o pe româncă de pe podium.

Nadia Comăneci: „La americancă a contat nota de la dificultate”

Multipla campioană olimpică Nadia Comăneci a declarat, luni, după finala la sol a concursului de gimnastică artistică de la JO 2024, în care Ana Bărbosu a pierdut podiumul în urma contestației SUA, că la exercițiul sportivei Jordan Chiles a contat nota de la dificultate.

„La americancă a contat nota de la dificultate, dar nu poți să faci contestație la nota de execuție. Asta este regula”, a spus fosta mare gimnastă.

Nadia Comăneci a discutat după finală cu șefa arbitrelor pentru a înțelege de ce Sabrinei Maneca Voinea i-a fost scăzută nota.

„Vă spun ce s-a întâmplat, pentru că am fost la arbitra șefă ca să înțeleg de ce i s-a făcut această deducție de 0,1 Sabrinei Voinea. Au zis că au o fotografie cu o bucățică mică a călcâiului ei, care a ieșit un pic afară din linie, ceea ce eu nu am văzut.

Dar au revăzut fotografia și am înțeles că la valoare, la dificultate, în prima zi a avut din șase dificultate, astăzi i-au dat din 5,9. Am făcut asta ca să înțeleg, pentru că știam că toată lumea vine să mă întrebe”, a explicat ea.

 

„Sper că acești copii vor continua și vor motiva generația de astăzi”

Președinta de onoare a Federației Române de Gimnastică a declarat însă că este mândră de evoluțiile sportivelor române la Jocurile Olimpice.

„Dar vreau să spun că sunt mândră de aceste fete care au concurat fabulos și exercițiile la sol au fost fantastice astăzi. Mă bucur enorm, sper că toată lumea acasă s-a bucurat să vadă această finală și sper că acești copii vor continua și vor motiva generația de astăzi, a mai afirmat Nadia Comăneci.

Sportiva română Ana-Maria Bărbosu s-a clasat pe locul patru la sol, luni, în concursul de gimnastică artistică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, în timp ce Sabrina Maneca-Voinea s-a clasat pe cinci.

Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestație nota i-a fost modificată, de la 13.666 la 13.766, astfel că a terminat pe poziția a treia.

Sabrina Maneca-Voinea a făcut și ea contestație pentru nota primită (13,700), dar aceasta a fost respinsă.

Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14.166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14.133). Pentru Andrade este a doua medalie de aur din carieră, după cea din 2021, de la sărituri.

România nu a mai obținut o medalie olimpică la gimnastică artistică din 2012 (Londra), când Sandra Izbașa câștiga aurul la sărituri, Cătălina Ponor cucerea argintul la sol, iar echipa feminină a României lua bronz.

Echipa feminină de gimnastică a României a revenit după 12 ani la Jocurile Olimpice cu prilejul acestei ediții. Gimnastele noastre s-au clasat pe locul 7 în finala pe echipe, Ana-Maria Bărbosu pe 17, iar Amalia Ghigoarță pe 22 la individual compus, Sabrina Maneca-Voinea pe 8 la bârnă și pe 5 la sol, iar Ana Bărbosu pe 4 la sol, scrie Agepres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Gimnastică

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel