Jocurile Olimpice Nadia Comăneci, mesaj pentru gimnastele din România înaintea debutului la JO2024. Disciplina care e "loz în plic"
Data publicării:
Nadia Comăneci a transmis un mesaj gimnastelor române înainte de debutul la Jocurile Olimpice de la Paris. România este prezentă cu echipa de gimnastică la Olimpiadă după 12 ani de absenţă. 

"După două ediţii în care nu am reuşit să ne calificăm, mă bucur că suntem aici, la această Olimpiadă. Pentru că sărbătorim 100 de ani, revenind aici la Paris. Fetele sunt pregătite, sper să aibă un concurs fără greşeli, fără emoţii, pentru că de fapt asta este problema mare, emoţiile. Şi sper să vedem ceva finale, eu zic că avem şanse la finale. Cred eu că avem şanse şi la medalie, la bârnă, ştiţi că bârna este loz în plic", a declarat Nadia Comăneci pentru Agerpres. 

Câte medalii ia România. Pronosticul "Zeiţei de la Montreal" 

"Nu mă pot pronunţa în privinţa numărului de medalii, dar ştiu că avem şanse la înot, cu David Popovici. Ştiu că, de asemenea, canotajul are şanse multe la medalii, şi apoi vom vedea ce mai apare. Eu am încredere în România, prin prezenţa numeroasă. Am înţeles că sportivii de la canotaj sunt cei mai mulţi, este o participare frumoasă şi trebuie să sărbătorim acest lucru. Vom fi alături de ei. Succes Team Romania, din toată inima!", a mai spus Nadia Comăneci la deschiderea Casei României de la Ambasada ţării noastre la Paris.

Echipa feminină de gimnastică a României a reuşit să se califice la Jocurile Olimpice după ce s-a clasat pe locul 10 în calificările ediţiei a 52-a a Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Anvers. Echipa României revine la Jocurile Olimpice după o pauză de 12 ani, ultima sa prezenţă fiind la Londra, în 2012, când a cucerit medalia de bronz.

Gimnastica românească este disciplina cu cele mai multe prezenţe pe podiumul olimpic, reuşind 71 de medalii, dintre care 25 de aur, 20 de argint şi 26 de bronz. Ultimele medalii ale gimnasticii la o ediţie a Jocurilor Olimpice au fost câştigate la Londra 2012 prin Sandra Izbaşa - aur la sărituri, Cătălina Ponor - argint la sol, echipa României (Diana Laura Bulimar, Diana Chelaru, Larisa Andreea Iordache, Sandra Raluca Izbasa, Cătălina Ponor) - bronz.

România va fi reprezentată de 106 sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris, la 18 discipline.

Nadia a fost pe lista celebrităţilor care să poarte flacăra olimpică 

Ziarul francez L'Equipe a fost cel care a lansat o dezbatere online în rândul cititorilor săi pe ideea oportunităţii alegerii unei mari personalităţi din lumea olimpiadei. Astfel, a fost alcătuită o listă cu 17 nume din toate disciplinele, din Franţa şi din alte ţări care participă la JO2024. 

Supranumită "Zeiţa de la Montreal", Nadia Comăneci a fost pe listă cu Marie-Jo Perec, triplă campioană olimpică la 200 şi 400 m plat, Zinedine Zidane, campion mondial cu Franţa şi de trei ori câştigător al Ligii Campionilor cu Real Madrid ca antrenor, în sezoane consecutive, dar şi de Jean-Claude Killy, triplu medaliat cu aur olimpic la schi alpin. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Când va fi oficializat transferul lui Lukas Zima la FCSB

FCSB s-a înțeles cu Petrolul Ploiești în privința...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Dorinel Munteanu, declaraţii înainte de duelul cu U Cluj. A recunoscut că sunt întârzieri salariale la unii jucători, dar anunţă că nu există pericolul depunctării

pixel