Gimnastică Nadia Comăneci nu-i mai oferă Sabrinei Voinea medalia de la Montreal. Care este motivul din spatele deciziei
Data actualizării:
Data publicării:
În plină controversă la Jocurile Olimpice de la Paris, Nadia Comăneci declara că îi va oferi gimnastei Sabrinei Maneca Voinea, ca un premiu echilavent cu medalia pierdută din cauza erorilor de arbitraj din finala exercițiului la sol, medalia sa de bronz de la Montreal.

„Zeița de la Montreal” voia să îi ofere Sabrinei Maneca Voinea o medalie de bronz din palmaresul său impresionat, după momentele dificile prin care a trecut gimnasta în vârstă de 17 ani, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Comăneci: „Am aflat că pentru medalia mea, dacă o aduc în altă parte, trebuie să plătesc o asigurare extrem de mare”

Sabrina a fost depunctată în mod eronat de către arbitrele care au jurizat finala de la sol la JO 2024, nota finală primită de gimnastă fiind mai mică, ceea ce nu i-a dat șanse la câștigarea unei medalii olimpice. Astfel, după decizia definitivă a TAS, prin care Ana-Maria Bărbosu trece pe locul al treilea și câștigă medalia de bronz, respectiv americanca Jordan Chiles ocupă locul 5 în competiție, Sabrina trebuie să se mulțumească doar cu locul 4.

Se pare că motivul pentru care Nadia Comăneci s-a răzgândit cu privire la oferirea medaliei sale de bronz de la Montreal Sabrinei Voinea este legat de faptul că fosta gimnastă ar trebui să plătească o poliță de asigurare foarte mare.

„Acum nu pot să fac niciun lucru de acest fel. În primul rând, pentru că încă este procesul în derulare la tribunalul suprem și am și aflat că pentru medalia mea, dacă o aduc în altă parte, trebuie să plătesc o asigurare extrem de mare.

Am să mă gândesc la ceva diferit. Dar eu sper că, până la urmă, se va găsi o soluție în care cele trei gimnaste să primească câte o medalie”, a declarat Nadia Comăneci, joi, la sediul COSR.

Totuși, chiar dacă nu a primit medalia olimpică mult visată, Sabrina Voinea s-a bucurat de sprijinul tuturor apropiaților și a opiniei publice din țara noastră, dar și a celor care au oferit premii campionilor de la Paris. Astfel, Sabrina Voinea a fost considerată medaliată olimpică, primind atât premiile oferite de către Ion Țiriac, cât și cele pe care Comitetul Olimpic și Sportiv Român le-a acordat sportivilor care au reușit să cucerească medalii la JO 2024.

CITEȘTE ȘI Nadia Comăneci a dezvăluit cum își menține silueta. Ce alimente nu consumă niciodată

 

Nadia Comăneci speră ca toate cele trei gimnaste să primească medalia de bronz

Totodată, campioana a mai spus că încă speră ca toate gimnastele implicate în controversa de la JO 2024 să fie medaliate cu bronz. Astfel, pe lângă Ana-Maria Bărbosu și Jordan Chiles, care au primit medaliile de bronz, și Sabrina Voinea ar trebui să primească o astfel de medalie.

„Sunt anumite erori făcute care au surprins pe toată lumea acolo la arbitraj. Noi suntem sportivi, însă și lumea mai greșește. Eu văd această întâmplare ca fiind constructivă, să vedem ce putem face ca să putem evita astfel de lucruri la viitoarele Jocuri Olimpice. Nu este normal ca toate cele trei gimnaste să sufere.

Lucrurile s-au întâmplat într-un haos, sper să se găsească o soluție astfel încât cele trei gimnaste să primească câte o medalie. Sper ca până la urmă se va găsi o soluție, astfel încât cele trei gimnaste să primească câte o medalie”, a declarat Comăneci, prezentă la COSR cu ocazia Adunării Generale.

„Rămânem în jurul gimnasticii, pentru că asta știm. Mă bucur că am putut să fiu alături de fete, să le motivez și să le inspir la această ediție a Jocurilor Olimpice și sper că rezultatele lor și munca pe care au depus-o în acești ani să motiveze generațiile care vin. Eu încerc să fiu corectă vizavi de sport și față de aceste fete care au lucrat foarte mult și care trebuie să se înțeleagă că trebuie să fie respectate pentru munca pe care au făcut-o”, a mai spus fosta mare sportivă.

De reținut este faptul că americanca Jordan Chiles nu a returnat nici până în acest moment medalia de bronz câștigată inițial în finala de la sol. PENTRU MAI MULTE DETALII APASĂ AICI


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Gimnastică

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel