Gimnastică Nadia Comăneci recunoaște că Simone Biles a întrecut-o. Ce se va întâmpla cu brazilianca Rebeca Andrade
Data publicării:
Gimnasta americană Simone Biles, în vârstă de 27 ani, are un palmares de 11 medalii olimpice, dintre care șapte sunt de aur.

Nadia Comăneci vede un duel interesant între Simone Biles și Rebeca Andrade

Legenda gimnasticii Nadia Comăneci, cu nouă medalii olimpice în palmares și care a obținut prima notă de 10 din istoria gimnasticii, la JO Montreal din 1976, a declarat că americanca Simon Biles este actuala referință a gimnasticii mondiale, așa cum a fost mai multe decenii, dar are o concurență puternică în brazilianca Rebeca Andrade, care a strălucit la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ca ambasadoare a Fundației Sanitas, campioana română a fost la Madrid, unde are loc a doua ediție a Jocurilor Incluzive, între sportivi cu și fără dizabilități, prilej cu care a acordat un interviu pentru EFE despre actualele vedete ale gimnasticii feminine.

Simone Biles, 27 ani, cu 11 medalii olimpice (7 de aur) și 30 mondiale (23 de aur), este marea campioană de azi, eclipsând-o pe Nadia Comăneci, care a obținut 9 medalii olimpice (5 de aur), 4 mondiale (2 de aur) și 12 europene (9 de aur), care zeci de ani a fost reperul acestui sport.

Din urmă vine Rebeca Andrade, 25 ani, cu 6 medalii olimpice (2 de aur) și 9 mondiale (3 de aur), iar Nadia vede un duel interesant între cele două campioane.

„Jocurile de la Paris au reprezentat un duel total între cele două. Sunt două gimnaste diferite. Una cu multă forță și multă tehnică, iar cealaltă mai divă, cu mai multe aptitudini artistice. Am fost în Sao Paulo acum zece zile cu Rebeca, vorbeam cu ea și pare o sportivă grozavă. Nu știu care dintre cele două va merge mai departe”, a spus campioana din Onești.

Nadia a opinat că Simone Biles este în prezent punctul de referință al gimnasticii: „Ea este, fără îndoială, gimnasta de referință de azi. Până acum câțiva ani eram eu. La fiecare 15 ani, mai mult sau mai puțin, apare o nouă generație care reprezintă un stil complet diferit de cel precedent, iar Biles este acum standardul la nivel mondial”.

În ce privește presiunea inerentă a rezultatelor asupra sportivelor, Nadia Comăneci a spus că trebuie să existe o armonie între corp și minte pentru a concura la cel mai înalt nivel: „Presiunea este ceva care a existat dintotdeauna, dar acum se vorbește mai mult și are un nume. Există specialiști și este mai ușor de gestionat și de controlat.

Trebuie să fii în ton între corpul tău și mintea ta pentru că așa vei obține succesul. A trebuit să mă obișnuiesc de la o vârstă foarte fragedă cu presiunea și tot ceea ce presupune concurența la cel mai înalt nivel”.

Nadia a mai vorbit în interviu că se simte bine când oamenii o întâlnesc și o felicită, chiar dacă nu au văzut-o concurând și continuă să facă sport: „Nu-mi place să vorbesc despre mine, dar este adevărat că mulți oameni, chiar și cei care nu m-au văzut concurând, mă felicită și își declară admirația atunci când mă văd. Că mă iau în seamă și vorbesc bine despre mine este foarte frumos.

A servi drept inspirație și a fi o referință este ceva cu totul special. Continui să fac sport. Merg la sală în fiecare zi și mă puteți urmări pe Instagram. Am o școală în Oklahoma cu peste o mie de elevi și continui să predau și să susțin gimnastica cât pot de mult oriunde merg”, a mai spus ea.

Nadia a fost și invitata clubului Real Madrid, care prin Emilio Butragueno, director de relații instituționale al clubului, i-a oferit un tricou personalizat al campioanei Spaniei și Europei cu numărul 1 și numele Comăneci pe spate, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Gimnastică

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

pixel