Jocurile Olimpice Nadia e optimistă, după ce echipa de gimnastică a luat locul 7 în finala pe echipe
Data actualizării:
Data publicării:
Nadia Comăneci se arată optimistă după ce echipa de gimnastică a României a obţinut locul 7 în finala de la JO2024. 

Sabrina Maneca Voinea, calificată în finalele de la bârnă şi sol, a avut o evoluţie foarte bună pentru România, cu 13,633 la sărituri, 13,800 la bârnă şi 13,900 la sol. Ana Bărbosu, calificată în finalele de la individual compus şi sol, a avut şi ea evoluţii apreciate la sărituri (13,933) şi sol (13,566), dar şi ratări, la paralele (12,433) şi bârnă (12,700).

Lilia Cosman a primit note bune la sărituri (13,433) şi paralele (13,133), în timp ce Amalia Ghigoarţă a fost notată cu 13,333 la paralele, 12,500 la bârnă şi 13,133 la sol, scrie Agerpres.

"Au fost aşa sigure şi creative (n.r. - sportivele române). Sigure pe ele, eu mă bucur enorm, pentru că e un lucru pozitiv pentru gimnastica românească, pentru generaţia de astăzi şi pentru cele care urmează. În sfârşit, acum sper că nu mai are nimeni nimic de spus şi chiar dacă are ceva de spus, nu mai contează. Am venit în finală pe echipe după 12 ani şi acum spunem că am ieşit pe locul 7. Adică ce facem, sărim după 12 ani de neparticipare direct pe locul doi? Au avut dificultate, frumuseţe, s-a văzut la execuţie. Au avut o dificultate mare la bârnă", a explicat Nadia Comăneci, citată de Agerpres.

Nadia a văzut finala lângă Serena Williams 

 "Serenei i-am explicat cum este la gimnastică, pentru că nu a fost niciodată la un concurs de gimnastică. I-a plăcut foarte mult şi ei, şi fetiţei, care cred că face gimnastică", a mai declarat Nadia.

Tripla medaliată cu aur de la Montreal din 1976 s-a arătat extrem de bucuroasă de primul titlu olimpic al nataţiei masculine româneşti obţinut de David Popovici la 200 m liber.

"M-am bucurat enorm pentru David Popovici. E o medalie istorică, e prima medalie olimpică pe care o câştigăm la înot (n.r. - masculin). Îi transmitem felicitări şi ne vedem şi mâine seară", a afirmat Nadia Comăneci.

Fostul tenisman Ion Ţiriac a declarat după locul 7 ocupat de România la gimnastică în finala pe echipe: "Trebuie să fim mulţumiţi în momentul de faţă şi să vedem ce facem în viitor".

Ţiriac a menţionat că nu a văzut-o pe fosta jucătoare de tenis Serena Williams în sală: "A fost Nadia cu Serena? Nu am văzut-o pe Serena. Pe Nadia am văzut-o".

Cătălina Ponor: Poate fi un nou început pentru noi 

Tripla campioană olimpică la gimnastică, Cătălina Ponor, a afirmat că acesta poate fi un nou început pentru România în ceea ce priveşte gimnastica. În plus, spune experta Eurosport din emisiunea Bonjour, Paris, difuzată zilnic la Eurosport 2, România are şanse la medalii la probele individuale. 

"Este un nou început pentru noi și sper să reușim să revenim unde am fost înainte. De asemenea, sper ca fetele să ofere o speranță noii generații și să inspire tinerele care își doresc să facă gimnastică de performanță și nu numai! Fetelor le urez să fie atente, să meargă cu încredere la probă, să fie liniștite și să își facă exercițiile ca la antrenament. La probele individuale, sper să vedem rezultate cât mai bune și, de ce nu, poate o medalie la sol, de la Sabrina sau Ana", a declarat Cătălina Ponor. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel