Superliga Romaniei Neil Lennon, fără victorie la Rapid, le-a spus scoţienilor cum se simte în România: Nu făceam asta până să vin la Bucureşti
Data publicării:
Neil Lennon, nord-irlandezul de pe banca Rapidului, a lipsit la ultimul meci al giuleştenilor, remiza de pe teren propriu cu Sepsi OSK, 2-2, după ce mama sa a murit. Cu toate astea, nord-irlandezul a găsit timp să acorde un interviu într-un podcast scoţian despre viaţa din Bucureşti. 

Lennon nu a reuşit să obţină vreo victorie cu Rapid în primele 4 etape din campionat, iar conducerea pare că i-ar fi dat deja un ultimatum: dacă echipa nu urcă în clasament în etapele viitoare, Neil Lennon va fi demis. 

Viorel Moldovan, preşedintele FC Rapid, a transmis în urmă cu două zile că sistemul de joc de la Rapid trebuie schimbat, pentru că echipa nu se adaptează la ceea ce propune Neil Lennon. 

"Trebuie să încercăm să ne întoarcem la origini și să avem mai mult echilibru din toate punctele de vedere. Bineînțeles că luăm în calcul să revenim la un sistem cu patru fundași.

O să analizăm situația cu Neil Lennon. Până acum nu ne-a prea ieșit cu sistemul 3-5-2. Neil Lennon trebuie să fie de acord (n.r. să schimbăm sistemul). Jucătorii sunt aleși cum trebuie, dar nu reușesc să se exprime la capacitate maximă.

Antrenorul a încercat să aducă un alt concept, să marșeze pe acest sistem cu trei fundași centrali, dar nu prea a fost asimilat de jucători. Am vorbit cu antrenorii. Ceva trebuie să schimbăm. Dacă rămânem ancorați în acest sistem, va fi complicat”, a spus Viorel Moldovan, la emisiunea „Fotbal Club”. 

Neil Lennon a descris viaţa în Bucureşti

”Avem antrenamente intense. Este un pic mai mult pe stilul britanic de joc și de antrenament. Putem vedea progresul pe care jucătorii îl fac. Nu vorbesc limba, evident, dar majoritatea băieților vorbesc engleza.

România este uimitoare, Bucureștiul este un oraș frumos. Clubul este bun, dar pur și simplu nu am început prea bine. Totuși, avem o muncă în desfășurare.

Clubul e grozav, avem stadion nou, un teren de antrenament, totul este oarecum pus la punct. Mă bucur foarte mult că am ajuns aici. Vremea este foarte caldă în timpul zilei, între 30 și 40 de grade Celsius, e imposibil să te antrenezi, de aceea ne antrenăm seara.

Orașul București este o metropolă și este foarte aglomerat seara. Sunt o mulțime de parcuri, oamenii sunt buni. Nu există pericole aici, iar fotbalul este sportul numărul 1. Sunt 247 de canale TV și peste tot la știri a apărut performanța României la EURO.

Am un nou hobby care începe cu litera ‘P’. Se numește padel. Jucăm padel. Nu știu dacă ați mai jucat până acum. În timpul liber asta facem, ceea ce nu am mai jucat până când nu am venit în România”, a spus Neil Lennon, la ”Let Me Be Frank Podcast”. 

Pentru Rapid urmează meciul cu Gloria Buzău. Înfrângerea poate fi decisivă pentru Neil Lennon 

După egalul cu Sepsi OSK, scor 2-2, pe teren propriu, suporterii giuleşteni i-au cerut demisia lui Neil Lennon, în ciuda faptului că acesta nu era la meci. Secundul lui Lennon, Iain Brunskill, a vorbit despre acest lucru la conferinţa de presă dinaintea partidei din etapa a V-a. 

"Meciurile, aşa cum am văzut până acum, sunt dificile. Mai ales în deplasare. Înţelegem că încrederea este scăzută, mai ales din cauza rezultatelor. Abordăm fiecare meci ca fiind cel mai important. Cel cu Gloria Buzău va fi foarte dificil, în deplasare. Ne vom pregăti temeinic, ne vom asigura că încrederea jucătorilor este la cote ridicate. 

Ne vom uita la meciurile jucate de Gloria Buzău până acum, vom căuta anumite tipare de joc, punctele tari, punctele slabe. Avem deja câteva repere, pentru că au jucat patru meciuri până acum. 

Am vorbit ieri cu Neil Lennon despre ce s-a întâmplat la ultimul meci. Am avut o conversaţie lungă. A văzut şi el meciul în reluare, am discutat ce putem îmbunătăţi, ce putem face mai bine, şi am vorbit şi despre performanţele jucătorilor, atât individual, cât şi la nivel de echipă. 

 Înainte de fiecare meci, ne uităm la cum putem contracara adversarul. Căutăm mereu modalităţi pentru a maximiza calităţile jucătorilor noştri, dar şi pentru a profita de slăbiciunile adversarului. 

(n.r. suporterii au cerut demisia) Nu am înţeles ce spuneau suporterii, dar am fost informat după. Fanii au dreptul la opinie, 100%. Cred că, deşi am făcut egal, sunt multe lucruri pe care trebuie să le îmbunătăţim. E dreptul lor să îşi exprime sentimentele în acel mod", a declarat Brunskill. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel