Superliga Romaniei Neil Lennon, gafă în presa din Scoţia. A spus că la derby-ul cu CFR Cluj din Giuleşti au fost 25.000 de fani
Data publicării:
Neil Lennon a pierdut momentan sprijinul suporterilor Rapidului, care i-au cerut demisia după meciurile cu Sepsi OSK (2-2 în Giuleşti) şi Gloria Buzău (1-1 în deplasare). Cu toate astea, antrenorul speră în continuare să aibă succes la Rapid. Într-un interviu pentru presa scoţiană, Lennon a făcut o greşeală, însă, când a vorbit despre capacitatea stadionului din Giuleşti. 

"Nu ştii niciodată unde te duce fotbalul. Am fost un an în Cipru şi acum sunt în România. Ştiu o mulţime de antrenori care merg dintr-o ţară în alta şi se bucură foarte mult de ceea ce fac. Scoţia e casa mea, o iubesc, dar la un moment dat am simţit dorinţa de a mă întoarce la ceea ce iubesc să fac. 

Deci da, îmi doresc să am succes la Rapid. Şi apoi cine ştie, nu ştiu unde mă va duce viaţa. Este, însă, dificil să fiu judecat săptămână de săptămână. Într-o zi eşti rege, iar în a doua zi eşti personajul negativ. Aşa că e nevoie de echilibru", a declarat Neil Lennon, conform The National

FC Rapid nu a avut parte de cel mai bun start de sezon. După 5 etape, giuleştenii au 4 remize şi o înfrângere, dar fostul antrenor al lui Celtic nu este îngrijorat. El a făcut însă o gafă privind capacitatea stadionului Giuleşti. 

"România a avut parte de un EURO 2024 destul de bun, aşa că acum e foarte mult interes pentru fotbal. Primul nostru meci acasă a fost cu CFR Cluj şi în tribune a fost sold-out, au fost 25.000 de oameni. Am făcut egal, 2-2, dar a fost o atmosferă superbă. E o ligă competitivă", a mai declarat Lennon. 

Stadionul Giuleşti are o capacitate de 14.000 locuri, toate pe scaune. 

Lennon, surprins de distanţele mari între oraşe 

"Trebuie să călătorim mult. La primul meci am zburat cu o seară înainte la Arad, pentru a juca cu UTA. Când joci cu echipe aflate la graniţa României cu Ungaria sau la graniţa cu Republica Moldova, trebuie să mergi cu avionul. Asta e oarecum nou pentru mine. Clubul e bun. Nu am început foarte bine, e drept, dar lucrăm la asta. Avem câteva remize şi o înfrângere, iar cel puţin unul dintre jocuri ar fi trebuit să îl câştigăm. Dar da, îmi place aici. Clubul e bun, avem un stadion nou, o bază de antrenament nouă şi totul pare aşezat pentru ca acest club să meargă mai departe", a mai spus antrenorul de 53 de ani. 

Lennon vrea să o ducă pe Rapid în top 3

"FC Rapid nu a mai câştigat titlul de 20 de ani. Sperăm să revenim în top la finalul acestui sezon, dar ne dorim şi să progresăm în modul corect. Anul trecut, Rapid a terminat pe locul 6. Evident că vrem să ne îmbunătăţim şi să fim în primele trei echipe la finalul sezonului. Dacă vom reuşi asta, e clar că îmbunătăţirile sunt reale. S-au şi cheltuit ceva bani, am adus 4 sau 5 jucători. Facem afaceri bune în Europa de Est, în ţări precum Slovacia, Serbia", a mai precizat el.

Regula complet nouă pentru Lennon 

"Una dintre regulile fotbalului românesc este că trebuie să joci tot timpul un jucător U21 format în România. Deci dacă începi cu unul în teren şi vrei să îl înlocuieşti, trebuie să introduci alt jucător U21. E puţin diferit de ce suntem noi obişnuiţi, dar ne adaptăm", a completat Neil Lennon. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel