Liga Campionilor Nicolae Dică identifică greșelile FCSB-ului în duelul cu Sparta Praga. Ce spune despre Ștefănescu și Olaru
Data publicării:
Antrenorul echipei FC Argeș a spus ceea ce trebuia să facă, de fapt, jucătorii celor de la FCSB, în a doua manșă a turului III preliminar din Champions League.

FCSB a părăsit competiția Liga Campionilor după ce a fost învinsă de echipa Sparta Praga, scor general 3-4, în turul III preliminar. Nicolae Dică a explicat ce joc trebuia să arate „roș-albaștrii” în meciul retur cu cehii, desfășurat pe stadionul „Steaua”.

„Din păcate nu a fost bine pentru fotbalul românesc în primul rând, pentru că a fost un rezultat negativ. A fost o primă repriză foarte proastă. Începutul de joc a fost foarte rău. Ne-au surprins cei de la Sparta cu acel pressing sus și agresiv, iar asta a contat foarte mult în prima repriză.

Cei de la Steaua (n.r. FCSB) nu au reușit să iasă din pressing. Cred că ăsta e nivelul în momentul de față al fotbalului din România. Am întâlnit o echipă bună, dar nu am întâlnit o super forță din Europa. Dar au fost peste noi. După ce au obținut acel avantaj, în a doua repriză s-au retras și au lăsat-o puțin mai moale.

Nu au mai făcut acel pressing sus. În acel sistem pe care l-au jucat ne-au pus mai probleme. A fost un 3-4-3 foarte ofensiv. Nu am înțeles de ce FCSB nu a făcut alternativă la pressing. Să fi încercat să ducă mai multe mingi în partea lor. Ei au făcut acel pressing ca să recupereze mingea cât mai aproape de poarta adversă și au reușit asta de multe ori.

Au fost probleme pe părțile laterale. Nu au avut dublaj, au fost deseori în duel 1 la 1 și le-a fost foarte greu. Au fost expuși. Păcat că nu au început bine jocul. Probabil că la meciul tur i-au simțit mai modești și s-au gândit că pot să treacă de ei”, a fost analiza lui Nicolae Dică, potrivit Fanatik.

CITEȘTE ȘI Adrian Mutu spune de ce a pierdut FCSB în fața cehilor de la Sparta Praga

Cu Ștefănescu trebuie să ai răbdare. Olaru, cel mai bun jucător al FCSB

„Ștefănescu e bun pentru România, dar la FCSB nu a avut acele evoluții bune. Trebuie să aibă răbdare cu el. Este un jucător cu calitate, este bun în duelul 1 la 1, are o viteză bună și are execuții bune. În Europa este altceva, dar are nevoie de timp.

Au mai fost jucători care au avut evoluții bune la FCSB după un timp, așa cum a fost și cazul lui Florinel Coman. El a venit la un club unde trebuie să joace sub presiune, lucru pe care nu l-a făcut până la vârsta asta.

Într-adevăr, unii jucători sunt foarte buni în campionatul României, iar în Europa nu pot să facă față. E și un nivel mai bun și e diferență de calitate. Dacă ar fi adus 4-5 jucători care să fie foarte buni și cu nucleul pe care îl au acolo, puteau să facă mai mult.

Nivelul s-a văzut și atunci când nici la echipa națională nu s-au impus jucătorii de la FCSB, nici Olaru, care e cel mai bun jucător de la FCSB în acest moment. E un jucător care a avut realizări, care marchează, care trage echipa după el și este important. Le trebuie cam mulți jucători foarte buni la FCSB.

Le-ar trebui un fundaș central, un fundaș dreapta, un mijlocaș de bandă, un mijlocaș central și neapărat un atacant. Sunt jucători care mai merită o șansă, cum ar fi Vlad. Dar sunt și jucători care pot să mai crească, cum sunt Șut și Lixandru. Pentru Europa trebuie jucători cu mai multă experiență, cu mai multă calitate, mai buni, cu personalitate”, a mai spus tehnicianul argeșenilor.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Liga Campionilor

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel