Echipa nationala Nicolae Stanciu, optimist că România va sărbători calificarea la EURO 2024 pe Arena Naţională, în meciul cu Elveţia
Data publicării:
Nicolae Stanciu, căpitanul naţionalei, speră ca România să obţină calificarea la EURO 2024 încă din meciul cu Israel, de pe 18 noiembrie. 

"O calificare ar însemna totul pentru mine. Visul meu cel mai mare este să reuşim să ne calificăm, să ducem România la EURO, având în vedere că au trecut opt ani de la precedenta ediţie la care am fost prezenţi. Să fiu pe teren din postura de căpitan este mai mult decât mi-aş fi putut imagina vreodată. Mai avem aceste două meciuri, ştim toţi ceea ce înseamnă, cunoaştem importanţa lor şi cred că încă de la începutul campaniei suntem pregătiţi, ştim ce vrem, unde vrem să ajungem, şi aşa vom fi şi la ora meciului cu Israel şi la meciul cu Elveţia. Ne dorim ca la finalul meciului cu Elveţia să le facem o bucurie fanilor. Ştiu că s-au epuizat toate biletele, ar fi ceva extraordinar să sărbătorim o calificare cu 50.000 de oameni în tribună", a declarat Stanciu, conform Agerpres.

Nu contează dacă naţionala rămâne neînvinsă, importantă e calificarea



El spune că prezenţa la EURO 2024 trebuie să rămână obiectivul principal al echipei pregătite de Edward Iordănescu, contând mai puţin dacă va reuşi să rămână neînvinsă până la finalul preliminariilor: "Ştim cât am muncit pentru a avea aceste rezultate, îmi doresc să rămânem neînvinşi şi după aceste două meciuri, dar grupa este mai complicată, rezultatele sunt mai ciudate. Ceea ce contează este să ne calificăm, nu contează atât de mult dacă vom rămâne neînvinşi. Cred că ăsta este scopul final, să fim la european la anul".

Nicolae Stanciu a explicat şi strategia sa de a se impune ca lider în faţa colegilor săi mai tineri.

"Eu am o altă idee despre cum ar trebui să fie un lider. Nu sunt foarte vocal în timpul meciurilor, nu acţionez aşa cum se făcea pe vremuri când eram eu junior, când cei mai bătrâni te certau şi foloseau un alt limbaj cu cei tineri. Încerc să fiu un exemplu prin ceea ce fac, atât pe teren, cât şi la antrenamente. Cred că e mai important să fiu un exemplu pentru cei tineri şi să-i ajut şi să-i încurajez decât să îi cert când greşesc o pasă. Singurul meu obiectiv din acest an a fost calificarea la EURO, nu m-am gândit la nimic altceva. În 2023 gândul meu a fost doar la naţională. Cred că merităm să ne calificăm, am demonstrat lucrul ăsta pe parcursul acestei campanii", a mai spus Stanciu.

Care a fost cel mai greu moment din campania de calificare



"Cred că cel mai dificil moment din aceste preliminarii a fost după meciul cu Israel, pentru că eram convinşi că vom reuşi să câştigăm, dar după acel egal a fost o supărare de neimaginat. Ăsta a fost cel mai greu moment, pentru că eram foarte dezamăgiţi de rezultat, dar şi de faptul că stadionul a fost aproape plin şi nu am reuşit să facem o bucurie suporterilor. Iar cel mai frumos a fost două zile mai târziu, la meciul cu Kosovo, pentru că era obligatoriu să obţinem o victorie, am reuşit să facem acest lucru şi după meci a fost o descătuşare", a mai spus Stanciu.

România va juca pe 18 noiembrie cu Israelul, la Felcsut (Ungaria), pe Stadionul Pancho (21:45), iar pe 21 noiembrie va înfrunta Elveţia, la Bucureşti, pe Arena Naţională (21:45).


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Echipa nationala
Tagurile articolului: calificare  euro 2024  nationala  nicolae stanciu  romania 

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel