Superliga Romaniei Nicolo Napoli, propus la FC Botoşani. Adrian Mititelu, sfat pentru Valeriu Iftime
Data publicării:
Nicolo Napoli, antrenorul italian care a fost de 9 ori pe banca FC U Craiova, a fost propus la FC Botoşani. 

"Vreau să nu mă mai grăbesc și să nu îl mai iau pe primul servit, așa cum s-ar spune. Sunt în căutări, primesc mesaje și propuneri de la unul și altul, dar cred că timp de o lună o să merg cu Patache. Mi-a fost propus și Nicolo Napoli printr-un mesaj dat de cineva, dar nu m-am decis dacă e cazul să îl contactez, deoarece nu mă mai grăbesc.

Suntem într-o situație foarte proastă și vreau să văd ce poate să repare Patache. Însă, e foarte clar că pe Patache îl pot ține în postura asta doar o lună. Voi analiza bine toate variantele pe care le am pe listă și voi începe apoi negocierile clare„, a spus Valerie Iftime pentru ProSport.

Adrian Mititelu, finanţatorul FC U Craiova, a venit cu un sfat pentru Valeriu Iftime. 

"Eu cred că ar fi o mutare bună pentru cei de la Botoşani, cred că e unul dintre antrenorii care ar putea să ajute clubul. Pentru astfel de mişcări, Nicolo Napoli e foarte bun. Dacă ar veni dl Iftime să îmi ceară părerea, eu aş spune să îl ia fără să stea pe gânduri", a declarat Adrian Mititelu la Digisport. 

Cine este Nicolo Napoli 

A absolvit școala de antrenori de la Coverciano. A antrenat mai multe echipe din Italia. A venit în România în 2003 când a antrenat-o pe FC Universitatea Craiova. În 2009 a fost numit antrenor principal la FC Brașov. După câteva zile a fost demis de la FC Brașov, dar în august 2009 a preluat pe FC Astra Ploiești, și în anul 2017, după înființarea noii societăți a lui Adrian Mititelu a antrenat FC U Craiova 1948.

În vara lui 2018 a fost chemat de FCU Craiova, club care fusese desființat în 2013, dar revenise din diviziile inferioare și ajunsese în Liga a III-a. După o promovare în Liga a II-a este demis în octombrie 2020. Anul următor preia Politehnica Iași, dar nu este confirmat la finalul sezonului care se încheie cu retrogradare. În martie 2021, a revenit la Politehnica Iași, echipă pe care o mai antrenase în perioada 2014-2016 când i-a condus pe alb-albaștri în dubla din preliminariile UEFA Europa League contra croaților de la Hajduk Split.[2] După retrogradarea în Liga II, în mai 2021, Napoli a părăsit clubul ieșean.

În ianuarie 2022 preia banca FCU Craiova promovată între timp în prima ligă. La finalul sezonului, Napoli pleacă încă o dată din Craiova din lipsă de înțelegere cu clubul. A revenit la FC U Craiova în noiembrie 2022 și a semnat un contract cu gruparea alb-albastră până în vara anului 2023.[3] FCU Craiova a încheiat pe locul 7 în play-out și a jucat barajul pentru Conference League, contra lui CFR Cluj, ocupanta locului 3. Clujenii au câștigat cu 1-0 după prelungiri, iar Napoli s-a despărțit din nou de U.Craiova, punând capăt celui de-al nouălea mandat la echipa olteană


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei
Tagurile articolului: fc botosani  fotbal  nicolo napoli  romania  superliga 

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel