Tenis Nivelul de joc al lui Novak Djokovic, de neînțeles de către ceilalți tenismeni: „Este un cyborg”
Data publicării:
Novak Djokovic a reușit să câștige medalia de aur olimpică, la a cincea sa apariție la Jocurile Olimpice de vară din carieră.

Berrettini, uimit de nivelul arătat de Novak Djokovic

Tenismenul italian Matteo Berrettini, în vârstă de 28 de ani, se întoarce în competițiile oficiale săptămâna aceasta, la Turneul de Master Series de la Cincinnati. Italianul nu a mai jucat de la cucerirea „dublei” de la Gstaad și Kitzbael, în luna iulie.



Berrettini și-a făcut apariția în podcastul „Served” al lui Andy Roddick, în care a vorbit despre câștigarea titlului olimpic de către colegul său, sârbul Novak Djokovic.

„Vorbind despre Novak și despre ceea ce a realizat, este incredibil. Am pielea de găină. Nu știu cum face toate astea. Este un cyborg, pentru că la 37 de ani încă joacă la acest nivel. E incredibil. Personal, nu știu dacă voi mai juca la 37 de ani, având în vedere istoricul meu de accidentări, nu știu, dar sper.

Cred că cel mai important lucru este să joci când simți cu adevărat să o faci, nu-mi place gândul să joc doar pentru că nu știu ce altceva să fac.

„Cred că este ceva care se întâmplă destul de des, mai ales când ai jucat toată viața numai tenis. Vreau să joc doar atât timp cât este lucrul potrivit pentru mine.”
, a spus italianul, potrivit The tennis gazette.

 

Aurul olimpic a ajuns, în cele din urmă, în racheta sârbului

Novak Djokovic, posesorul a nu mai puțin de 24 de trofee de Grand Slam, a reușit să câștige medalia de aur în turneul olimpic desfășurat la Paris, adăugându-și astfel singurul titlu important care îi lipsea din imensa lui carieră. Sârbul mai cucerise o medalie la JO 2008 (Beijing), respectiv pe cea de bronz, dar următoarele ediții au fost lipsite de noroc pentru Djokovic, părăsind competiția fără vreo altă medalie olimpică.

Totuși, „Nole” și-a îndeplinit dorința după victoria în fața tânărului spaniol Carlos Alcaraz, scor 7-6(3), 7-6(2). Finala dintre Djokovic și Alcaraz a durat aproape trei ore, meci în care doar prima manșă a durat o oră și 34 de minute.

Campionul sârb, în vârstă de 37 de ani, este cel mai în vârstă jucător de tenis calificat într-o finală de simplu masculin la Jocurile Olimpice, în timp ce Alcaraz, în vârstă de 21 de ani, este cel mai tânăr. După cucerirea aurului, Djokovic a devenit și cel mai în vârstă tenismen care a câștigat un titlu olimpic din istorie. Acesta s-a bucurat de o primire spectaculoasă la revenirea în capitala Serbiei.

Campionul s-a întors la Belgrad cu medalia de aur câștigată la Jocurile Olimpice de la Paris, unde a fost întâmpinat de numeroși sârbi care au celebrat întoarcerea sportivilor acasă.

Alături de „Nole” s-au aflat și conaționalii săi, care au urcat pe podiumul olimpic de la JO 2024. Sportivii sârbi au fost primiți mai întâi de președintele statului, Aleksandar Vucic, ca mai apoi aceștia să fie prezentați la balconul Palatului prezidențial, unde s-au bucurat de uralele a peste 70.000 de sârbi.

„Nu cred că vă dați seama de puterea și motivația pe care le transmiteți fiecăruia dintre noi atunci când ieșim și stăm în fața voastră pe acest balcon. Pentru un sportiv sârb, este cea mai incredibilă emoție care există. Încă o dată, mulțumesc. Trăiască Serbia!”, le-a spus Djokovic sârbilor care i-au așteptat pe el și pe ceilalți sportivi în Belgrad.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel