Fotbal Noul stadion din regiunea Moldovei are drept model arena „Ion Oblemenco” din Craiova
Data actualizării:
Data publicării:
Noua arenă va avea cel puțin 25.000 de locuri, suma întregului proiect atingând cel puțin 100 milioane de euro.

Fostul stadion „Dunărea” din Galați, în plină transformare

Primăria din Galați a solicitat serviciile unor consultanți din București pentru realizarea documentației și armonizarea cerințelor municipalității cu privire la viitorul stadion. Se pare că aceștia și-au început deja activitatea. Ei au rolul de a sprijini Primăria în întocmirea caietului de sarcini și de a asigura asistență de specialitate pentru licitația prin care se va atribui realizarea studiului de fezabilitate. Valoarea acestor servicii de consultanță se ridică la 20.000 lei.

„Ca studiul de fezabilitate să fie așa cum ni-l dorim, trebuie să știm ce să le cerem celor care îl vor întocmi. Trebuie să ne consultăm cu specialiști în domeniu, cu arhitecți, cu Federația Română de Fotbal, cu experți care au mai lucrat în astfel de proiecte. Este o investiție extrem de importantă și de anvergură din toate punctele de vedere, de aceea trebuie făcută ca la carte.

Ne dorim să fie o arenă nu doar pentru fotbal, ci și pentru alte evenimente, de aceea trebuie să atingem toate punctele de interes. Ne dorim să fie un stadion care să poată fi omologat UEFA, de aceea ne consultăm cu FRF pentru ca, din construcție, să atingem toate criteriile de omologare.

Ne dorim să fie un stadion pe care să găzduim meciuri ale Naționalei de fotbal a României și, de ce nu, dacă țara noastră va găzdui vreo competiție majoră să se joace măcar un meci și la noi în oraș”, a explicat primarul Ionuț Pucheanu, la Pro Lider FM.

„4.000 - 5.000 de euro per scaun. Cel puțin 100 milioane de euro pentru 25.000 de locuri”

Banii pentru realizarea studiului de fezabilitate au fost alocați în bugetul Municipiului Galați pe 2024, suma aproximativă fiind în jur de 2,5 milioane de lei. Licitația pentru studiul de fezabilitate va fi lansată după ce consultanții vor întocmi un caiet de sarcini în conformitate cu cerințele Primăriei, iar realizarea studiului ar putea dura aproximativ șase luni.

Costurile vor fi stabilite de studiul de fezabilitate în funcție de dotările și utilitățile dorite de Primărie: „Vorbim de un stadion cu toate dotările și utilitățile, deci și costurile vor fi mari. Nu știu să vă spun acum cât va costa. Cert este că vorbim de câteva mii de euro per scaun. Fiindcă așa se calculează.

Sigur că nu e vorba de costul unui scaun montat pe stadion, ci de toate dotările și utilitățile, evident. Estimez un cost de 4.000 - 5.000 de euro per scaun, e un preț mediu, deci vorbim de cel puțin 100 milioane de euro pentru un stadion de 25.000 de locuri”, a mai spus edilul.

Arena ar urma să aibă cel puțin 25.000 locuri și se va ridica pe amplasamentul actualului stadion municipal „Dunărea”, aflat în acest moment într-o stare de degradare.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel