Grand Slam Novak Djokovic a împărtășit secretul formei sale fizice, la 37 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Tenismenul sârb a obținut o victorie în primul tur de la US Open, în drumul său spre cucerirea celui de-al 25-lea trofeu de Mare Șlem din carieră.

Întrebat după victoria din primul tur de la US Open despre modul în care reușește să se mențină la un nivel de top la vârsta de 37 de ani, sârbul Novak Djokovic a explicat că stilul său de viață reprezintă unul dintre motivele pentru care poate să joace ca la vârsta de 21 de ani.

Novak Djokovic:  „Este doar un stil de viață”

„Nu există niciun cuvânt sau secret care să descrie totul. Este doar un stil de viață. O modalitate de a aborda cariera mea de tenis. Am fost norocos, foarte devreme în viața mea, să fiu înconjurat de oameni cunoscători și pasionați, care au fost suficient de dornici să-mi împărtășească sfaturile lor ani de zile, care m-au învățat foarte devreme că a preveni înseamnă longevitate. Antrenamentele, încălzirea.

Tot ceea ce fac la începutul vieții mele se va întoarce la mine mai târziu în carieră. Corpul reprezintă doar o parte din asta. Aspectul mental și emoțional, puterea mentală reprezintă cealaltă parte. Trebuie să găsești echilibrul optim între cele două. Încă mă bucur să concurez. Sunt foarte autocritic pe teren. Mă frustrez uneori. La sfârșitul zilei, acest sport mi-a dat atât de mult... Dacă eu continui să joc și să dau 100% de fiecare dată când pășesc pe teren, doar răsplatesc în acest mod sportul ăsta minunat.”, a spus Djokovic, după meci.

Novak Djokovic a devenit, odată cu victoria împotriva moldoveanului Radu Albot, scor 6-2, 6-2, 6-4, tenismenul cu cele mai multe victorii pe arena „Arthur Ashe” din istorie:

„Nu am fost conștient de asta, să fiu sincer... Este cel mai mare stadion. Cu siguranță cel mai tare din istoria sportului nostru. Sesiunile de seară sunt cele mai frumoase din lume pe Arthur Ashe... De când a fost introdus acoperișul a devenit și mai zgomotos. Atmosfera e electrizantă. E o energie incredibilă.

Evident, cu niște reguli noi anul acesta, cu mulțimea care are voie să se miște, se întâmplă foarte multe lucruri pe teren... E miezul nopții chiar acum. Îmi plac sesiunile de seară -  poate nu atât de târziu, dar acum a fost foarte distractiv. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru că au rămas. Apreciez asta.”, a spus Djokovic.

Înainte de meciul cu Radu Albot, Djokovic a declarat că va încerca să se răzbune pe jucătorul moldovean, acesta învingându-i pe frații săi în trecut: „Ambii mei frați mai mici s-au confruntat cu el și amândoi au pierdut în fața lui, așa că sper să-i pot răzbuna în seara asta (n.r. - râde)”.

Marko și Djordje Djokovic, frații lui „Nole”, au jucat și ei tenis la nivel profesionist.

McEnroe îl vede pe Djokovic, în continuare, favorit

Fostul tenismen american crede că obținerea medaliei de aur la JO 2024 de către Novak Djokovic îl face pe acesta dornic să continue atingerea altor recorduri.

„Mereu analizăm situația să vedem când Novak își va pierde motivația, când nu va mai putea din punct de vedere fizic. Acea finală de la Jocurile Olimpice i-a întărit statutul de cel mai complet jucător. Poate cel mai bun. Asta spune multe. E uimitor.

Se pare că pentru mulți dintre jucătorii care au fost la Jocurile Olimpice a fost foarte greu. Au trecut de la zgură la iarbă la zgură. Va fi interesant să vedem cine va avea cea mai multă energie pentru a câștiga, atât fizic, cât și emoțional. Va fi un turneu foarte deschis.”, a mai spus McEnroe, potrivit gsp.ro.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Grand Slam

logo icon Articole similare

Grand Slam Novak Djokovic, eliminat de la US Open în turul III

Novak Djokovic a reuşit o contraperformanţă la US Open....



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel