Tenis Novak Djokovic cere modificări ale regulamentelor antidoping, după cazul italianului Jannik Sinner
Data actualizării:
Data publicării:
Campionul sârb a explicat ce trebuie să se întâmple ca toți jucătorii de tenis să beneficieze de aceleași drepturi.

Djokovic: „Vedem o lipsă de protocoale clare și standardizate”

Cunoscut ca fiind unul dintre cei mai vocali tenismeni, Novak Djokovic a comentat cazul de dopaj în care italianul Jannik Sinner este implicat, spunând că există extrem de multe nereguli în sistemul antidoping. Sârbul a făcut referire și la alte cazuri de dopaj, printre care și cel al Simonei Halep - fără a menționa nume, însă. El a declarat, într-o conferință organizată la ultimul turneu major al anului, că regulamentele trebuie să fie clare și, implicit, schimbate, pentru ca toți jucătorii să dispună de aceleași reguli și de garantarea unei gestiuni standardizate a situațiilor de acest fel.

„Există o mulțime de probleme în sistem”, a spus Djokovic. „Vedem o lipsă de protocoale clare și standardizate. Pot înțelege sentimentele multor jucători care se întreabă dacă sunt tratați la fel. Sper că organele de conducere ale sportului nostru să învețe din acest caz și să abordeze aceste cazuri mai bine în viitor. Trebuie să existe o schimbare în mod colectiv, cred că asta este evident.

Mulți jucători – fără a-i numi pe niciunul dintre ei, dar sunt sigur că știți deja cine – au avut cazuri similare sau au fost implicați în aproape aceleași cazuri, dar care nu au avut același rezultat”, a mai spus Djokovic.

CITEȘTE ȘI Tenismenii se simt neîndreptățiți, după ce Jannik Sinner a scăpat fără suspendare: „Reguli diferite pentru jucători diferiți”

„Și acum întrebarea este dacă e vorba despre fonduri, dacă un jucător își poate permite să plătească o sumă semnificativă de bani pentru o firmă de avocatură care i-ar reprezenta mai eficient cazul. Nu știu. Este cazul sau nu? Este ceva ce simt că trebuie să investigăm mai mult în mod colectiv.”, a declarat „Nole”, într-o conferință de presă desfășurată la US Open.

 

Alcaraz: „Este un caz despre care se vorbește”

Pe de altă parte, spaniolul Carlos Alcaraz nu a comentat prea mult cazul în care se află Sinner, spunând că situația este una delicată.„Este un subiect foarte, foarte serios. Sunt lucruri în culise pe care mulți oameni nu le știu, cu siguranță pe care eu nu le știu. Deci, în cele din urmă, este foarte dificil, sincer, să vorbesc despre subiect.

A fost testat pozitiv, dar trebuie să existe un motiv pentru care l-au lăsat să continue să joace. Așa că nu pot vorbi mai mult despre subiect. În cele din urmă, l-au declarat nevinovat și este în turneu. Cred că nu mai sunt multe de vorbit și cel puțin nu am multe de spus. Este un caz despre care se vorbește (în vestiar)”, a spus jucătorul în vârstă de 21 de ani.

Autoritatea Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat, marți, că tenismenul italian Jannik Sinner, actual lider al competiției ATP, a fost găsit nevinovat de comiterea oricărei greșeli sau neglijențe de un tribunal independent, după ce a fost depistat pozitiv la două controale antidoping în luna martie, cu ocazia turneului de la Indian Wells.

Un tribunal independent a acceptat explicația jucătorului italian, conform căreia contaminarea cu o substanță interzisă, clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripție medicală pentru a trata o rană ușoară la începutul acestui an, a indicat ITIA într-un comunicat.

Turneul de Mare Șlem, US Open, începe luni, 26 august.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare

Tenis România învinge China în Cupa Davis, scor 3-2

Echipa de tenis a țării noastre a reușit să treacă de...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel