UEFA Europa League Nu s-a abținut după remiza FCSB-ului cu Lask Linz: „Nu poți să joci în Champions League cu mentalitatea asta”
Data publicării:
FCSB a evoluat, joi seară, în prima manșă a play-off-ului Europa League, scor 1-1 cu austriecii de la Lask Linz.

Valeriu Răchită, fostul căpitan al Stelei, a criticat jucătorii celor de la FCSB pentru meciul de joi seară, în fața austriecilor de la Lask Linz. „Roș-albaștrii” au remizat, scor 1-1, fiind primii care au primit gol în meci. Fostul fundaș este de părere, totuși, că elevii lui Elias Charalambous îi vor elimina pe austrieci în meciul retur, desfășurat pe stadionul „Steaua” din București.

Răchită: „Dacă jucătorii FCSB-ului aveau mentalitatea noastră, a celor din anii '90, i-ar fi spulberat”

„I-am respectat prea mult pe austrieci. Nu este o echipă de talie europeană, este o echipă normală din campionatul Austriei. Dacă jucătorii FCSB-ului aveau mentalitatea noastră, a celor din anii 90, i-ar fi spulberat. 

Lask este o echipă cu carențe. I-am prins și cu jucători accidentați. Erau toate prerogativele să câștigăm. Îi dau dreptate și lui Gigi Becali într-o anumită privință. Suntem războinici, mergem și îi batem.

Nu să intri în prima repriză cu frică, să aibă austriecii trei - patru ocazii de gol, să îți dea apoi și gol. Egalăm în finalul reprizei și în a doua repriză îi simți că nu sunt balaurii care credeai că sunt.

Sunt mulți jucători de la FCSB care pe vremea noastră nici nu se schimbau cu noi în vestiar. Nu poți să joci în Champions League cu mentalitatea asta. Mi-a plăcut ocazia lui Edjouma, au făcut pressing sus. Asta trebuie să faci.

Cu toate acestea, eu zic că toate duc la o calificare a FCSB-ului în grupele Europa League. Dar trebuie să se uite de 10 ori la prima repriză din meciul cu Sparta Praga, să nu mai facă în viața lor ce au vrut să facă atunci.

Florin Tănase a venit cu un plus. S-a întors cu o altă mentalitate. A văzut și el cum e în străinătate și poate să îi ajute și pe ceilalți jucători. Mulți nu știu ce înseamnă FCSB, este un vestiar greu. Un meci egal în deplasare este un rezultat bun. Îți dă posibilitatea ca acasă să mergi peste ei, să le dai un gol repede și, fiind meci eliminatoriu, o să ai mai târziu și alte oportunități”, a spus Vivi Răchită, la Fanatik.

„Nu pot să-mi explic gestul lui Ciprian Deac”

Răchită a vorbit și despre victoria obținută de CFR Cluj, a doua echipă din România care a rămas în competițiile europene. Clujenii au câștigat meciul din prima manșă a play-off-ului Conference League, scor 1-0 cu FC Pafos. Elevii lui Petrescu au jucat o mare parte a meciului în 10 oameni, după ce Ciprian Deac a fost eliminat, ca urmare a unei lovituri asupra adversarului Correia. „Veteranul” ardelenilor fusese călcat anterior de acesta, iar arbitrul i-a arătat cartonașul roșu la semnalizarea arbitrajului video (min 40).

Am văzut și CFR Cluj. Nu pot să-mi explic gestul lui Ciprian Deac. CFR Cluj a redevenit echipa lui Dan Petrescu. O echipă muncitorească, își știe valoarea și jucătorii știu ce au de făcut. Ciprioții au niște jucători cu valoare individuală ridicată, dar e greu să integrezi mulți străini.

Petrescu știe ce înseamnă o calificare și sper ca și CFR Cluj și FCSB să obțină calificarea în cupele europene”, a mai spus el.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: UEFA Europa League

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel