Echipa nationala Obiectivul FRF cu Mircea Lucescu în fruntea naționalei, anunțat de Răzvan Burleanu
Data publicării:
Antrenorul în vârstă de 79 de ani revine în funcția de selecționer al echipei naționale de fotbal a României, post pe care l-a mai ocupat în urmă cu 38 de ani.

Burleanu: „Mircea Lucescu este un simbol al performanței și al profesionalismului”

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat, marți, în conferința de presă în cadrul căreia a anunțat preluarea echipei naționale de fotbal de către Mircea Lucescu, faptul că Liga Națiunilor nu reprezintă un obiectiv în contractul noului selecționer.

„Liga Națiunilor nu reprezintă un obiectiv intermediar pentru că în meciurile din această competiție ne interesează în primul rând să ne definitivăm lotul și jocul pentru campania de calificare la Cupa Mondială din 2026. Sigur însă că ne dorim să câștigăm grupa din Liga Națiunilor pentru a avea un traseu mai ușor la tragerea la sorți a preliminariilor pentru Cupa Mondială”, a afirmat Burleanu.

„Cu Mircea Lucescu pe banca tehnică suntem foarte încrezători că echipa națională își va putea atinge potențialul maxim în următorii ani și că putem scrie împreună o pagină de istorie în ceea ce înseamnă frumusețea performanțelor fotbalului românesc.

Mircea Lucescu este un simbol al performanței și al profesionalismului având în vedere palmaresul care îl și plasează în top trei la nivel mondial după Alex Ferguson și Pep Guardiola”, a mai spus președintele Federației Române de Fotbal.

Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român din istoria fotbalului românesc, a fost instalat oficial, marți, în funcția de selecționer al echipei naționale a României, pe care a mai ocupat-o în urmă cu 38 de ani.

Tehnicianul în vârstă de 79 de ani, liber după despărțirea de Dinamo Kiev din 3 noiembrie 2023, a semnat cu FRF un contract valabil pe doi ani, având ca obiectiv calificarea la Cupa Mondială organizată în 2026 de Statele Unite ale Americii, Mexic și Canada.

Lucescu a mai condus prima reprezentativă a României în urmă cu 38 de ani. În primul său mandat, care s-a întins între 1 noiembrie 1981 și 2 octombrie 1986, România a disputat 57 de meciuri, obținând 24 de victorii, 15 înfrângeri și 19 remize.

În cariera sa, Lucescu a antrenat formațiile Corvinul Hunedoara, reprezentativa României, Dinamo București, Pisa, Brescia, Reggiana, FC Rapid București, Inter Milano, Galatasaray Istanbul, Beșiktaș Istanbul, Șahtior Donețk, Zenit Sankt Petersburg, reprezentativa Turciei și Dinamo Kiev.

Antrenorul echipei Farul Constanța, Gheorghe Hagi (59 ani), a fost desemnat, la 24 iulie, ca primă opțiune pentru postul de selecționer al echipei naționale a României de către Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal. De la acel moment, conducerea FRF a discutat cu Gheorghe Hagi condițiile preluării conducerii tehnice a primei reprezentative.

Ulterior, la 29 iulie, Hagi a refuzat postul de selecționer el transmițând prin intermediul unui comunicat de presă că decizia a luat-o ca urmare a unor condiții impuse de FRF, dar și a proiectului început la Constanța.

Federația Română de Fotbal a anunțase la 22 iulie, pe site-ul oficial, încheierea colaborării cu selecționerul Edward Iordănescu (46 ani), după ce prelungirea contractului scadent la finalul acestei luni nu a mai fost posibilă, cele două părți nereușind să ajungă la o înțelegere, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel