Echipa nationala Octavian Popescu, înjurat în Giulești în timpul preliminariilor pentru EURO 2025
Data publicării:
România s-a calificat la EURO 2025 după ce a învins Elveția, scor 3-1, dar atmosfera nu a fost unanim pozitivă în Giulești.

Spectatorii din Giulești au strigat numele tuturor jucătorilor din echipa condusă de Daniel Pancu, Octavian Popescu fiind unul dintre aceștia. Jucătorul FCSB-ului a fost totuși protagonistul unor momente neplăcute în care au fost implicați fanii din Giulești.

Se pare că ultrașii aflați în galerie au reacționat cu înjurături și huiduieli la adresa „tricolorului” care s-a implicat activ în parcursul pozitiv al echipei naționale U21. Mai mult decât atât, „Tavi” ar fi fost înjurat de suporterii de la Tribuna 1 la finalul meciului de marți seară, scor 3-1 pentru România împotriva Elveției, fani care erau îmbrăcați cu tricoul Rapidului.

Oficialul FCSB, MM Stoica, a reacționat dur la adresa celor care au adus injurii la adresa fotbalistului în vârstă de 21 de ani, spunând că nu este posibil ca unii „tricolori” să fie susținuți, în timp ce alții sunt înjurați.

„Dacă vii să ții cu echipa națională, nu poți să fii împotriva unui jucător al echipei naționale”

„Ridicol. Dacă vii să ții cu echipa națională, nu poți să fii împotriva unui jucător al echipei naționale. Păi noi am avut Pantea și Octavian Popescu, plus Ianis Stoica și Perianu care au crescut la noi. Deci aproape jumătate din jucătorii de câmp erau la noi.

Ai ținut cu șapte jucători și n-ai ținut cu patru jucători? Astea sunt niște chestii pe care numai un om care e puțin dereglat poate să le facă.” , a declarat Mihai Stoica, la Prima Sport.

Tricolorii au reușit să obțină a patra prezență consecutivă la un turneu final la Under-21, după ce înaintea ultimelor două meciuri se aflau pe locul al treilea în grupa preliminară.

România a câștigat grupa, cu 22 de puncte, urmată de Finlanda, 20 puncte, Elveția, 18 puncte, Albania, 16 puncte, Muntenegru, 7 puncte, Armenia, 2 puncte.

Se califică direct la turneul final câștigătoarele celor nouă grupe și cele mai bune trei echipe clasate pe locul 2 (fără a se lua în calcul rezultatele împotriva echipelor de pe locul șase). Ultimele trei locuri de la turneu vor fi ocupate după un baraj, în dublă manșă, între celelalte 6 echipe de pe locurile secunde. Slovacia, țara gazdă, este calificată direct la turneul final, care se va desfășura între 12 și 29 iunie 2025.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Turnee WTA Jaqueline Cristian, învinsă în optimile de la Ningbo

Românca nu a profitat de șansa de a juca în optimi, în...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Sursa: Agerpres

Florin Iacob, portarul care în vară a semnat cu Corvinul Hunedoara, a explicat de ce a dispărut din fotbal

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

pixel