Fotbal international Olimpiu Moruțan, tot mai aproape de revenirea după accidentare
Data publicării:
Accidentat în aprilie 2024, jucătorul român de fotbal are șanse mari să revină curând pe teren.

Olimpiu Moruțan (25 ani) a suferit o accidentare în luna aprilie a acestui an, într-un meci dintre Ankaragucu și Beșiktaș, în urma căruia a ratat participarea la EURO 2024, competiție în care „tricolorii” au reușit să ajungă până în faza optimilor de finală.

Olimpiu Moruțan, așteptat să revină pe teren în decembrie

Jucătorul român în vârstă de 25 de ani s-a accidentat în timpul partidei disputate pe 23 aprilie, din semifinala Cupei Turciei, dintre formațiile Ankaragucu și Beșiktaș (0-0), fiind înlocuit în timpul meciului. Fotbalistul a ratat EURO 2024, dar a fost prezent alături de colegii săi la competiția europeană. El a suferit o ruptură a tendonului lui Achile, fiind operat la scurt timp după incident.

Așteptat să revină pe terenul de fotbal în luna noiembrie, se pare că Moruțan are șanse mari să joace din nou în luna decembrie a acestui an.

„Eu consider că am în lot 23-24 de jucători care oricând pot fi titulari dacă sunt pregătiți din punct de vedere fizic. În cazul lui Moruțan mai este nevoie de timp și sperăm că va fi alături de noi începând din luna decembrie.

Cred că este un jucător care se poate descurca foarte bine în sistemul nostru de joc”, a spus Filippo Inzaghi, fost mare atacant al naționalei Italiei, în cadrul unei conferințe de presă, citat de prosport.ro.

Olimpiu Moruțan a evoluat în 36 de partide pentru formația celor de la Galatasaray. El a reușit să înscrie trei goluri și să ofere cinci pase decisive. Cota de piață a jucătorului este de trei milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.

Moruțan a fost prezent la EURO, alături de colegii săi

„Decizia să vin eu la EURO a fost luată la București. M-am dus la Mogoșoaia înainte de amicale să le urez baftă băieților. Am rămas câteva zile acolo să fac recuperare, și cum vorbeam cu băieții, cu Stanciu, ei s-au gândit să mă ia și pe mine în Germania.

Am primit această veste cu o bucurie foarte mare, pentru că eu am vrut să vin aici să joc, nu să mă recuperez. Dar cu ajutorul lor reușesc să mă și recuperez aici, și să mă simt și foarte bine mental. 

Gestul lui Stanciu este de nota 10. Eu știu ce băiat e Stanciu, are mare caracter, foarte mult bun simț. Mă țin aproape de grup și le mulțumesc din suflet. Sunt parte din echipă, dar cu o durere în suflet. Pentru că nu pot să fiu acolo, să îi ajut”, a mărturisit Moruțan, în timpul Campionatului European de fotbal din Germania (14 iunie - 14 iulie).


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international Lionel Messi e pe val la Inter Miami

Jucătorul argentinian de fotbal în vârstă de 37 de ani...

Fotbal international Neymar a revenit pe terenul de fotbal, după o pauză de un an

Revenirea fotbalistului brazilian a fost primită cu...

Fotbal international Neymar revine după un an în competiții

Fotbalistul brazilian s-a accidentat la ligamentul...

Fotbal international Liviu Antal dă gol după gol în Lituania

Golgheterul român în vârstă de 35 de ani a reușit să...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Valeriu Iftime e sigur: Batem Clujul etapa următoare

Valeriu Iftime şi-a recăpătat încrederea în FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Dorinel Munteanu şi-a aflat pedeapsa după episodul cu David Maftei

Sursa: Agerpres

Antrenorul cu portarii de la Dinamo a tras concluziile despre Golubovic, după meciul cu FCSB

Agerpres

Sportiva din Republica Moldova care a răbufnit după rezultatele alegerilor la referendum

Sursa: Agerpres

Florentin Petre e sincer după înfrângerea în faţa FCSB-ului. "E cea mai bună echipă din Liga 1"

pixel