Superliga Romaniei Oţelul e lider, dar nu i se dau şanse la un loc fruntaş. FCSB şi CFR, considerate favorite la titlu
Data publicării:
Liderul campionatului după 4 etape este Oţelul Galaţi, care este neînvinsă şi a adunat deja 10 puncte din 12 posibile. Trei victorii, printre care şi cea cu FCSB, şi o remiză cu Farul Constanţa, sunt rezultatele înregistrate de elevii lui Dorinel Munteanu. 

Chiar dacă statistica este asemănătoare cu cea din sezonul în care Oţelul Galaţi a câştigat titlul (n.r şi atunci Oţelul avea 10 puncte după 4 etape, golaveraj 4-0), analiştii nu cred că echipa lui Dorinel Munteanu va putea menţine ritmul până la final. 

Raul Rusescu a declarat la GSP Live că FCSB şi CFR Cluj vor fi echipele care se vor bate la titlu în acest sezon, în ciuda startului mai puţin reuşit din campionat. 

"Vorbim de anumite lucruri asumate. Am vorbit la începutul sezonului că vor prima cupele europene. La oportunitatea pe care o are FCSB acum, de a accede măcar în grupele Europa League, merită să nu joace cu prima echipă în campionat. Rapid a început dezastruos, nu rău. Craiova a obţinut ceva mai multe puncte, doar că eu am mai spus, ar fi o mare surpriză să câştige campionatul şi nu îi văd să menţină ritmul. Cred că principalele favorite rămân FCSB şi CFR, care vor începe la un moment dat să acumuleze puncte. Şi în momentul în care îşi vor intra cu adevărat în ritm, vor fi două echipe greu de oprit. Au loturi bune, au experienţă, ştiu cum e să se bată la campionat. 

Cu tot respectul pentru Oţelul şi pentru ce face Dorinel Munteanu acolo, nu cred că vor putea ţine ritmul. Rapid e cel mai bun exemplu, cu sistemul ăsta de competiţie schimbat. Când începe presiunea, se schimbă lucrurile. Aşa că eu cred că CFR şi FCSB rămân favorite", a declarat Raul Rusescu. 

FCSB are doar 2 puncte în campionat după trei etape jucate, cu două remize şi o înfrângere înregistrate. De cealaltă parte, CFR Cluj a înregistrat două înfrângeri, o remiză şi o victorie şi are 4 puncte în clasament, după 4 etape. Ambele echipe au deja câte un meci amânat. FCSB nu a disputat partida cu FC Botoşani, în timp ce CFR Cluj şi-a amânat duelul cu Oţelul Galaţi. 

Regula nescrisă în vestiarul Oţelului 

"Mă bucur foarte mult pentru această victorie, pentru cele trei puncte, pentru că am preconizat că va fi un meci foarte greu. Am avut în față un adversar tenace, care ne-a și pus probleme în prima repriză. Am stat cam departe de ei și i-am lăsat să-și creeze câteva ocazii.

A doua repriză a fost mai bună, am fost mai agresivi. A venit și golul, așa cum a trebuit. Pe moment sunt fericit. Băieții au făcut totul să câștige.

Niciun jucător nu e titular cert, trebuie să demonstreze la fiecare antrenament. Le-am spus și băieților înainte de meci că am dubii cu privire la alcătuirea primului 11. Dacă vor înțelege asta, că toți sunt importanți pentru echipă, atunci vom putea ajunge departe.

Mi-am dorit foarte mult să rămână la noi (n.r.- Tănasă). Am concurență foarte mare la jucătorul under. Stăm bine la acest nivel, dar mai trebuie să așteptăm doi-trei jucători ca să întărim lotul.

Mai este foarte mult până la play-off. Am făcut o regulă nescrisă în vestiar, luăm fiecare meci în parte. Vreau ca atitudinea lor să fie bună la fiecare partidă”, a declarat Dorinel Munteanu, după victoria Oțelului de vineri seară, 1-0 cu Hermanstadt.

CITEŞTE ŞI Oţelul Galaţi a mai transferat un atacant. A jucat contra lui Inter şi Real Madrid în Liga Campionilor


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel