Fotbal international PAOK Salonic a câştigat grupa din Conference League şi merge în primăvara europeană. Rezultatele serii
Data publicării:
PAOK Salonic, echipa lui Răzvan Lucescu, e sigură de calificarea de pe primul loc al grupei de Conference League în primăvara europeană. 

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, şi Viktoria Plzen şi-au asigurat, joi seara, câştigarea grupelor din Europa Conference League la fotbal şi totodată calificarea directă în optimile de finală ale competiţiei.

PAOK a învins-o pe Eintracht cu 2-1, chiar la Frankfurt, prin golurile marcate de Tomasz Kedziora (55) şi Andrija Zivkovic (73). Pentru gazde a punctat Omar Marmoush (58).

Viktoria Plzen este singura echipă cu maximum de puncte din competiţie, după ce a câştigat în Albania, 1-0 cu kosovarii de la FC Ballkani.

Reprezentantele Turciei au fost umilite în această etapă. FC Bruges a reuşit o victorie de senzaţie cu Beşiktaş, 5-0 la Istanbul, în timp ce FC Nordsjaelland a surclasat-o pe Fenerbahce cu 6-1, Benjamin Nygren reuşind un hat-trick.

În total 11 echipe şi-au asigurat prezenţa în faza următoare a competiţiei, Lille, Slovan Bratislava, Gent, Maccabi Tel Aviv, FC Bruges, Bodo/Glimt, Aston Villa, Fiorentina şi Eintracht Frankfurt, alături de PAOK Salonic şi Viktoria Plzen, scrie Agerpres.

Atalanta, Leverkusen şi Liverpool şi-au câştigat grupele din Europa League 

Atalanta, Leverkusen şi Liverpool şi-au asigurat câştigarea grupelor din care fac parte, joi seara, după meciurile programate în penultima etapă din Europa League la fotbal.

În total 12 echipe s-au calificat în fazele următoare ale competiţiei, Atalanta, Leverkusen şi Liverpool direct în optimi, iar Brighton, Freiburg, Marseille, Rennes, AS Roma, Slavia Praga, Sporting Lisabona, Villarreal şi West Ham, în play-off-ul pentru optimi, la care se adaugă, din Liga Campionilor, Feyenoord şi Young Boys, ambele în play-off-ul pentru optimi.

Rakow Czestochowa a obţinut prima sa victorie în grupă, 1-0 cu Sturm Graz, în deplasare, golul campioanei Poloniei fiind reuşit de John Yeboah (81). Mijlocaşul român Deian Sorescu a fost schimbat în minutul 90, iar fundaşul Bogdan Racoviţan nu a făcut parte din lot.

Fundaşul român Andres Dumitrescu, avertizat cu un cartonaş galben în min. 45+2, a jucat 61 de minute pentru Slavia Praga, care s-a impus cu 3-2 în deplasare cu Sheriff Tiraspol, printr-un gol marcat în minutele adiţionale de Muhamed Tijani (90+5 - penalty).

Poate cel mai spectaculos meci al serii a fost cel de pe Stade Velodrome, unde Olympique Marseille a dispus de Ajax Amsterdam cu 4-3. Gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang a reuşit un hat-trick (9, 48, 90+3 - penalty), celălalt gol al gazdelor fiind semnat de congolezul Chancel Mbemba (26). Brian Brobbey a marcat o dublă pentru lăncieri (10, 30), iar un alt gol a fost înscris de Ar'jany Martha (80).

Liverpool a surclasat-o pe LASK Linz cu 4-0, prin golurile marcate de Luis Diaz (12), Cody Gakpo (16, 90+2) şi Mohamed Salah (51 - penalty).

Freiburg a obţinut şi ea o victorie la scor, 5-0 cu Olympiakos Pireu, meci în care austriacul Michael Gregoritsch a reuşit un hat-trick.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel