Jocurile Olimpice Părinții halterofilei Mihaela Cambei, dezvăluiri despre vicecampioana olimpică. Ce solicitare culinară i-a făcut sportiva mamei sale, după încheierea JO 2024
Data publicării:
Halterofila română în vârstă de 21 de ani, Mihaela Valentina Cambei, a reușit să cucerească medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Paris.

Vicecampioana olimpică Mihaela Cambei, dorință arzătoare să ridice greutăți

Mihaela Cambei este prima sportivă din istoria halterelor feminine românești care a reușit să câștige o medalie olimpică. La Jocurile Olimpice de la Paris, Cambei a obținut argintul la categoria 49 de kilograme.

Originară din comuna Dofteana, județul Bacău, Mihaela i-a ținut cu sufletul la gură atât pe părinții săi, cât și pe locuitorii comunei. Tatăl sportivei a mărturisit că nu se uită, de multe ori, la evoluțiile fiicei sale, întrucât este cuprins de emoții. Cu toate acestea, el a făcut o excepție la Jocurile Olimpice de la Paris, unde Mihaela a cucerit argintul olimpic.

„Nu prea am curaj să mă uit când sunt competiții, dar acum nu m-am putut abține, am zis că trebuie să văd în direct, că nu puteam! De obicei am emoții, că mi-e teamă să nu se accidenteze... Nebunie totală, nu știam ce să mai fac...”, a declarat tatăl vicecampioanei, Florin Cambei.

Mihaela Cambei a câștigat proba de smuls de la categoria de 49 kilograme, ridicând 93 kilograme, cu patru mai mult decât următoarea clasată, Zhihui Zou, campioana olimpică en-titre. La total, Cambei a ridicat 205 kilograme. Cu toate acestea, chinezoaica a reușit să revină în concurs și să ridice 117 kilograme la stilul aruncat, totalizând 206 kilograme și câștigând medalia de aur.

Medalia de bronz a revenit thailandezei Surodchana Khambao, cu 200 de kilograme.

Mama sportivei din România nu a fost de acord inițial cu practicarea acestui sport, dar rezultatele și dorința Mihaelei de a excela au determinat-o pe Maria Cambei să îi dea „undă verde” fiicei sale.

„Eu n-am fost de acord cu sportul ăsta, dar până la urmă am înțeles-o că vrea, n-am vrut s-o las...îmi zicea: 'Hai, mamă, lasă-mă, hai, mamă, lasă-mă!' Și am lăsat-o până la urmă, că am văzut că se descurcă, că e o fată foarte bună - și la învățământ, și în sport, și-n toate! Și am zis că o las să încerce.”, a spus mama Mihaelei, Maria Cambei.

De asemenea, și primarul comunei sale natale a declarat că emoțiile oferite de Mihaela au fost foarte mari, iar succesul său de la JO 2024 va fi premiat de către comunitatea din care face parte.

„Toată comuna Dofteana a stat și i-a ținut pumnii strânși, uitându-ne la televizor. Eu, personal, aveam o mare încredere în această fată. Printr-o nouă hotărâre a Consiliului Local îi vom acorda un premiu în bani, nu pot să stau așa, indiferent, la o asemenea valoare care a plecat din mijlocul nostru”, a spus primarul comunei Dofteana, Ion Bujor.

 

Mihaela Cambei știe deja ce vrea să mănânce, după cucerirea argintului olimpic

„Îi place varza cu tocană, cartofii pai și aripioarele cu varză murată. Deja mi-a zis că asta își dorește să mănânce, când vine acasă. Asta a zis să-i fac!”, a mai dezvăluit Maria Cambei, la TVR Iași.

Clasamentul final al categoriei 49 kg:

1. Zhihui Hou (China), 206 kg

2. Mihaela Valentina Cambei (România), 205 kg

3. Surodchana Khambao (Thailanda), 200 kg

4. Mirabai Chanu Saikhom (India), 199 kg

5. Jourdan Delacruz (SUA), 195 kg

6. Wan-Ling Fang (Taiwan), 193 kg

7. Beatriz Piron Candelario (Republica Dominicană), 192 kg

8. Rira Suzuki (Japonia), 191 kg.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

pixel