Jocurile Olimpice Paturile realizate din carton, aflate în Satul Olimpic, subiect de glume între sportivii prezenți la Paris
Data actualizării:
Data publicării:
Cu toate că mulți sportivi s-au plâns de confortul saltelelor puse la dispoziție de autoritățile franceze în timpul cazării în Satul Olimpic, ministrul francez al Sportului declară că aceștia, de fapt, „le adoră”.

Ministrul francez al Sportului, afirmații contrare sentimentelor sportivilor

Amelie Oudea-Castéra, ministrul francez al Sportului, a asigurat că sportivii sunt foarte mulțumiți de paturile de carton care le-au fost puse la dispoziție în Satul Olimpic situată în Seine-Saint-Denis, în care sunt cazați pe durata Jocurilor de la Paris.

Apreciate de unii, dar mult criticate și ironizate de alții, paturile de carton generează opinii contradictorii. Dar nu și pentru Amelie Oudea-Castera. Ministrul Sporturilor a respins miercuri criticile la adresa acestui mobilier eco-responsabil oferit participanților la Jocurile Olimpice și Paralimpice.

„Le plac paturile de carton”, a afirmat categoric demnitarul francez, într-un interviu acordat postului de televiziune TF1, referindu-se la acest tip de mobilier utilizat și în urmă cu trei ani, la Olimpiada din Japonia.

„La fel a fost și la Tokyo. Este sentimentul de a contribui la echilibrul nostru ecologic, pe care l-am discutat cu mai mulți dintre ei. Sportivii adoră, de asemenea, pilotele care sunt foarte frumoase”, a mai spus Amelie Oudea-Castera.

Aceste paturi sunt concepute pentru a fi reciclate complet după Jocurile Olimpice. Rama este realizată din carton de o companie franceză specializată în ambalaje din hârtie, în timp ce saltelele, din blocuri de polietilenă, sunt fabricate de o companie japoneză care s-a ocupat deja de întreaga producție a acestor paturi cu ocazia JO de la Tokyo, în 2021.

În videoclipuri postate pe rețelele de socializare, mai mulți sportivi din Satul Olimpic au demonstrat că aceste paturi sunt solide, dar unii dintre ei și-au exprimat totuși rezervele în ceea ce privește confortul și, prin urmare, recuperarea în timpul somnului, scrie Agerpres.

Una dintre sportivele care s-au plâns prin intermediul unui videoclip amuzant, postat pe contul său de Instagram, este Matilda Kearns, jucătoare de polo de apă din Australia. Aceasta arată tuturor urmăritorilor săi cum arată salteaua unui pat din carton, aceasta dispunând de două părți diferite, respectiv una moale și una mai fermă. Sportiva australiană a spus că a dormit pe partea mai moale, dar acest lucru nu a părut că a ajutat-o prea mult. Colega sa de cameră afirmă, în cadrul clipului, că simte ca și cum „îi va cădea spatele”.

 

Totuși, prin intermediul unui alt videoclip, sportiva anunță că managerul echipei australiene le-a oferit o saltea tip topper și încă o pernă, pentru a le ușura odihna pe timpul cazării în Satul Olimpic, mai ales că aceasta „s-a trezit din oră în oră” din cauza disconfortului cauzat de calitatea saltelei puse la dispoziție de francezi.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel