Inot Paul Georgescu a povestit cum l-a ajutat casca lui David Popovici în traversarea celor mai periculoase canale din lume
Data publicării:
Al 31-lea înotător din istorie care termină proiectul Ocean's Seven, traversarea celor mai periculoase canale din lume, a oferit detalii despre relația de prietenie pe care o are cu David Popovici și modul în care l-a ajutat casca noului campion olimpic de la Paris în concurs.

Paul Georgescu a dezvăluit că are o relație foarte bună cu David Popovici, acesta cunoscându-l pe campionul olimpic încă de când avea 15 ani.

Ajuns la vârsta de 19 ani, David Popovici a reușit să câștige două medalii olimpice la ediția desfășurată la Paris, în proba de 200 metri liber (aur), respectiv 100 metri liber (bronz).

„I-am sugerat să-mi dea casca lui, poate ne ajutăm reciproc. Eu să-i dau din energia mea, iar el să-mi dea din energia lui”

Georgescu a spus că reîntâlnirea cu Popovici după succesul din capitala Franței l-a găsit pe acesta mult mai relaxat, perioada dinaintea JO 2024 fiind extrem de solicitantă pentru David. Potrivit înotătorului în vârstă de 46 de ani, David Popovici a respectat un program strict înainte de participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Eu îl cunosc de când avea 15-16 ani, el a fost alături de mine și când am înotat 100 km în 34 de ore, am devenit foarte apropiați. Ne susținem unul pe altul, eu m-am dus după el atunci când avea cea mai multă nevoie să fie susținut. Nu era așa cunoscut... Era cunoscut însă foarte mult în afară (n.r.- țării), jurnaliștii din afară știau că va fi un mare star. Am vrut mult să fiu cu el la Olimpiadă, pentru că știam că se pune o presiune mare pe el, dar s-a întâmplat să înotăm în aceeași perioadă... Țin minte că fereastra mea de înot era între 27 iulie și 31 iulie și așa s-a coincis cu fazele lui de calificări.

Și atunci am convenit... I-am sugerat să-mi dea casca lui, poate ne ajutăm reciproc. Eu să-i dau din energia mea, iar el să-mi dea din energia lui. Asta a fost povestea căștii lui David. Și uite că ne-au ajutat și energia mea, și energia lui. Nu poți, când ai o asemenea cască, o asemenea greutate pe cap, chiar nu ai cum să renunți, să abandonezi, te lupți până la ultima picătură de energie.

Era prima lui experiență, a învățat din acea experiență foarte mult și a devenit campion olimpic. El este foarte puternic, știam că este în vârf de formă, am fost după el și la Belgrad, era într-o formă foarte bună. La Olimpiadă a fost și puțin răcit, din câte știu, a dus-o așa cu răceala. Dar împreună cu Adi Rădulescu (n.r. antrenorul lui Popovici) a făcut o strategie foarte bună. Cred că au mers mai mult pe negative split (n.r. - parcurgerea celei de-a doua jumătăți a cursei într-un timp mai rapid decât prima jumătate), când ceilalți nu mai aveau atât de multă energie.

Cred că a antrenat foarte mult finalul și s-a văzut și la 200 de metri, și la 100 de metri. Ne-a dat foarte multă emoție! Ne obișnuise la Europene fără emoții, iar acum ne-a dat foarte mult emoții, dar cu cât este mai muncit acest titlu olimpic, cu atât este mai frumos, nu?! Ne-a ținut cu sufletul la gură, ne-a ținut să vedem cum arată acolo clasamentul când atinge capătul celălalt, să vedem cine e pe locul 1, 2 și 3. Erau foarte apropiați!”, a declarat Georgescu, în exclusivitate pentru DCSport.

CITEȘTE ȘI Principalele provocări din Ocean's Seven. Paul Georgescu, detalii din culisele performanței / Video

Georgescu: „Acesta e efectul David Popovici”

„Eu spun că acum o să facă și mai multe surprize - chiar dacă David nu mai e considerat o surpriză - pentru că toată presiunea pe care a avut-o, că a avut o mare presiune, la vârsta lui atât de fragedă... Chiar m-am întâlnit zilele trecute cu el și e alt David, parcă s-a mai eliberat cumva, e același David pe care-l cunosc eu de mult timp. Mânca la ore fixe, se culca la ore fixe. Pentru el, Olimpiada asta a contat foarte mult, mai ales că în perioada în care a dat Bacalaureatul a avut un an mai greu, nu a putut să se antreneze cum trebuie. A vrut să demonstreze tuturor că el poate să devină primul campion olimpic din istoria României (n.r. - din natație).

Oricum, Federația Română de Natație a avut un an extraordinar, cu cele două medalii de aur ale lui David la Europene, după care la Europenele de Juniori au luat locul 3 la medalii, iar la Jocurile Central Europene chiar au ieșit pe primul loc la medalii. Eu zic că acesta e efectul David Popovici, pentru că toată lumea a văzut că se poate și în România, iar asta e o motivație foarte mare pentru tinerii înotători.”, a mai spus Paul Georgescu.

Întregul interviu cu Paul Georgescu poate fi vizionat mai jos:

Youtube video image


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Inot

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel