Jocurile Olimpice Pe modelul Țiriac, ucrainenii care urcă pe podium la JO 2024 vor fi premiați. Cine le oferă banii și ce sume sunt propuse
Data actualizării:
Data publicării:
Ucraina a reușit până în acest moment să cucerească o medalie de bronz, în cadrul Jocurilor Olimpice desfășurate la Paris (26 iulie - 11 august).

Campionul Oleksandr Usik, premii pentru medaliații ucraineni

Oleksandr Usik, campionul mondial al categoriei grea la versiunile WBC, WBO și WBA, a declarat că va plăti premii din buzunarul său boxerilor din Ucraina care vor urca pe podium la Jocurile Olimpice de la Paris, scrie Reuters.

Ucraina are trei pugiliști calificați la Paris: Oleksandr Hijniak, vicecampion olimpic la Tokyo, Aider Abduraimov și Dmitro Lovcinski, pe care Usik i-a susținut și în pregătirea pentru Jocuri.

„El îi ajută foarte mult pe boxerii noștri, în moduri diferite. El îi sprijină financiar, îi ajută cu bani”, a declarat pentru Reuters antrenorul lotului ucrainean de box, Dmitri Sosnovski, după victoria lui Hijniak, de marți, contra maghiarului Pylyp Akilov.

„Le-a spus că dacă vor câștiga medalii la Jocurile Olimpice, el va da singur premiul. Din buzunarul lui. Le va da bani pentru bronz, argint și aur. El a spus că pentru primul loc premiul va fi 80.000 de dolari, pentru locul doi, medalia de argint, 70.000 de dolari, iar bronzul este 50.000 de dolari”, a mai spus Sosnovski.

Un purtător de cuvânt al Comitetului olimpic al Ucrainei a confirmat că Usik s-a angajat să plătească premii în bani medaliaților la box.

Usik este el însuși campion olimpic, câștigând aurul la categoria grea, la Jocurile de la Londra din 2012.

Medaliații din competiția olimpică de box vor primi, de asemenea, premii în bani de la Asociația Internațională de Box Amator (IBA), care a promis că va acorda 100.000 de dolari pentru medalia de aur, 50.000 de dolari pentru medalia de argint și 25.000 de dolari pentru bronz, scrie Agerpres.

Ucraina a cucerit doar o medalie de bronz până în acest moment, prin reușita scrimerei Olga Harlan, care a a terminat pe a treia poziție în concursul de sabie feminin, la Jocurile Olimpice de la Paris, aflându-se pe a 37-a poziție în ierarhia live.

Medaliații cu aur primesc câte o limuzină electrică, din partea Fundației Țiriac

Fiul lui Ion Țiriac, Alexandru, a anunțat faptul că Fundația Țiriac va face cadou câte o limuzină de lux pentru fiecare sportiv român prezent la Jocurile Olimpice de la Paris care va reuși să câștige o medalie de aur. Concret, cadoul constă într-o limuzină electrică, Hyundai Ioniq 5, al cărei preț este de aproximativ 50.000 de euro.

Cu alte cuvinte, primul sportiv care va primi un astfel de cadou din partea fostului tenismen român este David Popovici, care a reușit să aducă prima medalie țării noastre, prin cucerirea aurului olimpic în proba de 200 metri liber.

„Ca un gest de apreciere și mândrie, Fundația Țiriac propune un premiu prin care să îi răsplătească pe cei considerați comori locale. Munca lor și mândria pe care ne-au adus-o tuturor românilor sunt uriașe.

Fiecare dintre sportivii care vor câștiga o medalie de aur la Jocurile Olimpice va primi ultimul model de limuzină electrică iqoniq 5″, este anunțul făcut de Alexandru Ion Țiriac, pe Instagram.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel