Fotbal Pepe a luat decizia! Se retrage oficial din fotbal, la 41 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Jucătorul de fotbal în vârstă de 41 de ani și-a anunțat retragerea pe rețelele sociale.

Pepe își încheie cariera de fotbalist la 41 de ani

Internaționalul portughez Pepe, în vârstă de 41 de ani, a anunțat, joi, că va pune punct carierei competiționale, într-un videoclip publicat pe rețelele de socializare.

Youtube video image

„Aș dori să mulțumesc tuturor”, a spus Pepe într-un videoclip postat pe contul său de Instagram, în care a enumerat cluburile la care a jucat. „Toată lumea mi-a oferit sprijinul de care aveam nevoie ca să mă retrag cu conștiința liniștită”, a subliniat fundașul central care își ia rămas bun după participarea la EURO 2024 și după încheierea contractului cu FC Porto.

„Vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat înțelepciunea să-mi continui călătoria. Nu pot să nu le mulțumesc tuturor președinților care au crezut în mine. Toți angajații tuturor cluburilor la care am fost , ei sunt sufletul și esența echipei naționale, toți colegii și antrenorii mei, care m-au ajutat să cresc și să lupt în fiecare zi.

Lui Jorge Mendes, lui Gestifute, mamei mele, care a fost esențială în călătoria mea, care mi-a dat aripi spre visul meu, de a fi fotbalist profesionist. Tuturor prietenilor și familiei mele, în special soției mele, care a crezut în mine, pentru că au fost un sprijin fundamental în viața mea, pentru că m-a sprijinit când am plecat de acasă”, sunt câteva cuvinte ale lui Pepe.

Născut în Brazilia și ajuns în Portugalia la 18 ani, Kepler Laveran Lima Ferreira, numele său real, și-a început cariera la Maritimo Madeira.

După o primă perioadă la Porto (2004-2007), el a jucat 10 ani la Real Madrid.

După un sezon și jumătate cu turcii de la Beșiktaș, a revenit la FC Porto în ianuarie 2019, scrie Agerpres.

Pepe și FC Porto s-au despărțit luna trecută

Clubul FC Porto a confirmat oficial despărțirea de sportiv la începutul lunii iunie, la o zi după eliminarea Portugaliei în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024.

„Dragonii” au postat un videoclip omagial pe contul lor de pe rețeaua X, dedicat lui Pepe, cu cele mai frumoase momente din cariera jucătorului considerat o „legendă” a clubului din Porto.

Pepe a cucerit patru titluri naționale, cinci Cupe și patru Supercupe ale Portugaliei cu FC Porto, precum și o Cupă a Ligii portugheze și o Cupă Intercontinentală.

El a sosit la FC Porto în 2004, de la Maritimo Funchal, și a jucat timp de trei sezoane pe Estadio do Dragao, înainte de a semna cu Real Madrid, în 2007.

După zece sezoane la Madrid, unde a atins apogeul carierei sale fotbalistice, Pepe a jucat timp de un an și jumătate la Beșiktaș Istanbul, înainte de a reveni la Porto în 2019.

În cele două perioade petrecute la FC Porto, Pepe a disputat în total 290 de meciuri și a marcat 17 goluri.

Presa din Arabia Saudită scria, nu demult, că Pepe și-ar putea continua cariera în Al-Nassr, echipa compatriotului său Cristiano Ronaldo.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel