Superliga Romaniei Petrolul - Oţelul, toate cifrele duelului. Gălăţenii, doar 4 victorii pe Ilie Oană. "Speranţe de Oţel şi la Ploieşti"
Data publicării:
Petrolul Ploieşti şi Oţelul Galaţi deschid etapa a VII-a din Liga 1. Oţelul este neinvînsă în acest campionat, în timp ce Petrolul a primit gol doar în două din cele 6 partide disputate până acum. 

Prahovenii au pierdut un singur meci pe teren propriu din ultimele 6 disputate, ei mai având 2 victorii şi trei remize. În acest sezon, în deplasare, Oţelul a câştigat două partide, cu FC Botoşani şi FCSB, şi au înregistrat un rezultat de egalitate, cu UTA Arad. 

Bilanţul general este de partea prahovenilor. În cele 39 de dispute anterioare, petroliştii s-au impus de 16 ori, gălăţenii de 13 ori, în timp ce alte 10 partide s-au încheiat la egalitate. În cele 20 de meciuri disputate la Ploieşti, Petrolul s-a impus de 12 ori, în timp ce gălăţenii doar de 4 ori. 

Primul meci a avut loc pe 24 august 1986, 0-0 la Ploieşti, partida consemnând întâia remiză bifată de gălăţeni în SuperLigă. Pe băncile celor două formaţii s-au aflat Mircea Dridea, respectiv Constantin Rădulescu.

Prima victorie din contul moldovenilor a venit pe 27 septembrie 1987, 2-1 la Ploieşti, golul victoriei fiind marcat de Tudorel Chivu în minutul 89. Prahovenii vor simţi gustul succesului abia în cel de-al 5-lea joc direct din campionat, pe 8 decembrie 1991, 1-0 acasă, marcator Costel Lazăr, scrie LPF.

Cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat pe 26 martie 1994, 4-0 la Galaţi pentru „oţelari", Trupa de la malul Dunării era antrenată de Aurel Ţicleanu, în timp ce „lupii galbeni" îl aveau la conducerea tehnică pe Ion Marin.

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 5 decembrie 1999, Oţelul - Petrolul 3-2.

Ultimul succes bifat de gălăţeni în Superligă din postura de vizitatori: 20 septembrie 2003, Petrolul - Oţelul 0-1.

Cea mai recentă dispută directă din campionat: 5 mai 2024, Petrolul - Oţelul 2-1, goluri marcate de Gheorghe Grozav, Albin Berisha, respectiv Frederic Maciel.

Gălăţenii merg cu "speranţe de oţel şi la Ploieşti" 

"Roș-alb-albaștrii joacă astăzi pe terenul echipei Petrolul Ploiești, acolo unde în primăvară pierdeau nemeritat cu 2-1, pe un final în care erau privați de serviciile unui jucător, golgheterul Alexandru Pop, ieșit accidentat din teren fără posibilitatea de a mai fi înlocuit.

Oțelul Galați a început stagiunea 2024-2025 a Superligii conform așteptărilor celor mai pretențioși suporteri. Suntem conștienți că publicul de la Dunărea de Jos, pe cât este de exigent, pe atât e de cunoscător. O asemenea masă de fani motivează constant; Cisotti, Maciel, Popescu și ceilalți oțelari simt această energie specială. Neînvinși după cinci runde și cu un meci reprogramat, acela de acasă cu CFR Cluj, elevii lui Dorinel Munteanu demonstrează tărie de caracter, disponibilitate la efort și dragoste față de culori. Înainte de toate, nou-promovata de anul trecut și-a câștigat dreptul de a fi considerată o formație de prima jumătate a clasamentului. Aceasta era – cu alte cuvinte – promisiunea omului de pe banca roș-alb-albastră la revenirea pe prima scenă.

După o așa-numită fereastră în program cauzată de amânarea duelului cu CFR-ul, ai noștri revin în această seară pe teren: de la ora 19.00 vor înfrunta Petrolul pe care la ultima întâlnire l-au dominat. Puteau să-l și învingă. Numai întâmplarea făcea ca în primăvară să pierdem toate cele 3 puncte din fieful găzarilor: trupa managerului tehnic Dorinel Munteanu era echipa superioară la scorul de 1-1, pentru ca în ultimele 10 minute, rămasă fără un pion important, golgheterul Alex Pop, accidentat, să resimtă handicapul numeric. Gazdele au presat suplimentar și au punctat decisiv pentru 2-1. Speranțele de Oțel ne cultivă și astăzi optimismul. Mergem la victorie. Forza, Oțelul!", transmit gălăţenii pe site-ul oficial. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel