Superliga Romaniei Petrolul Ploiești are un nou antrenor. Laszlo Balint vine pe banca „lupilor galbeni”
Data publicării:
Gyorgy Laszlo Balint este, de astăzi, antrenorul echipei ploieștene. Alegerea acestuia vine după ce Petrolul a suferit o înfrângere dureroasă pe teren propriu, în fața celor de la FC Voluntari, formație condusă de fostul lor tehnician, Florin Pîrvu.

Nou antrenor pentru Petrolul Ploiești

Tehnicianul Laszlo Balint a fost instalat, luni, în funcția de antrenor principal al echipei de fotbal Petrolul Ploiești, informează gruparea prahoveană pe site-ul său oficial.

„FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord cu Gyorgy Laszlo Balint, cel care va fi, începând din această săptămână, noul antrenor principal al 'galben-albaștrilor'. Înțelegerea se va întinde până la finalul stagiunii 2024-2025. Tehnicianul în vârstă de 45 de ani revine, astfel, pe banca unei formații din Superliga, după ce le-a condus pe parcursul stagiunilor precedente, din postura de antrenor principal, pe UTA Arad și pe CS Universitatea Craiova”, se menționează pe site-ul citat.

Laszlo Balint, din nou pe bancă, în Superligă

Fost jucător de prim eșalon la FC Brașov, CFR Cluj, UTA Arad, Unirea Urziceni, dar și în Ungaria, la Diosgyori VTK, Laszlo Balint și-a început cariera de antrenor la Unirea Tărlungeni, activând ulterior la o serie de formații din Liga a II-a și a III-a, precum Academica Clinceni, ASA Tg. Mureș, Csikszereda Miercurea Ciuc, Sportul Snagov și Metaloglobus București.

În vara anului 2019, acesta a preluat-o pe UTA Arad, grupare cu care, un an mai târziu, a reușit promovarea în Superliga. Debutul stagiunii 2022-2023 l-a găsit la cârma Universității Craiova, iar după despărțirea de olteni, Laszlo a revenit la UTA, pentru un al doilea mandat pe banca formației arădene, întins până în primăvara anului trecut.

La Petrolul Ploiești, Laszlo Balint va avea un staff tehnic format din Florin Stîngă, Alin Pînzaru, Cezar Zamfir (antrenori secunzi), Cătălin Grigore (antrenor pentru portari), Alexandru Radu și Laurențiu Marinescu (preparatori fizici).

Începând cu data de 9 martie, când a fost reziliat de comun acord contractul cu antrenorul Florin Pîrvu, formația ploieșteană a fost condusă de fostul și actualul secund, Florin Stîngă.

Numirea lui Balint vine după ce Petrolul a fost surclasată de FC Voluntari cu 4-0, sâmbătă, la Ploiești, în etapa a treia din play-out, notează Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel