Superliga Romaniei Poli Iaşi, victorie cu FCSB, egal cu Dinamo. Urmează Rapid? Debutul lui Marius Şumudică are loc în Copou
Data publicării:
Poli Iaşi, echipa antrenată de Tony da Silva, nu a pierdut în faţa niciunei echipe din Bucureşti în acest sezon. După remiza de pe teren propriu cu Dinamo, scor 2-2, ieşenii s-au impus în Ghencea, scor 1-0, contra FCSB-ului, iar acum o aşteaptă pe Rapid în Copou. La Rapid, Marius Şumudică debutează ca antrenor al giuleştenilor. 

"Ieşenii au un moral excelent, asta după ce au scos patru puncte din duelurile cu doi dintre granzii bucureşteni (2-2 cu Dinamo, 1-0 cu FCSB).

Rapid nu a mai câştigat în deplasare pe prima scenă din 10 februarie 2024, când s-a impus cu 1-0 pe terenul celor de la CFR Cluj. Au urmat din postura de vizitatori patru rezultate de egalitate şi şase înfrângeri.

Rapid şi Poli Iaşi s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de şase ori, de două ori s-au impus moldovenii, de trei ori au câştigat giuleştenii, iar o partidă s-a terminat la egalitate.

Primul meci a avut loc pe 6 august 2012, Rapid - CSMS Iaşi 1-0, antrenori Ioan Ovidiu Sabău, respectiv Ionuţ Popa.

Întâiul succes din contul moldovenilor s-a consemnat pe 4 noiembrie 2014, Rapid - CSMS Iaşi 0-1, marcator Wesley Lopes (ultima reuşită din contul brazilianului în campionatul României).

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 6 octombrie 2023, Rapid - Poli Iaşi 3-2.

Cea mai recentă dispută directă din Superligă: 24 februarie 2024, Poli Iaşi - Rapid 3-1 (A. Bettaieb, A. Roman, A. Harrison / E. Krasniqi)", transmite LPF.

Avertismentul lui Şumudică pentru jucători. Cine NU va juca la Rapid 

"La mine cine se antrenează, joacă. Cine nu se antrenează, nu joacă! Vă iubesc, sunteţi copiii mei, chiar dacă meseria pe care am avut-o, de analist TV, a presupus că trebuie să vorbesc că nu jucaţi ce trebuia să jucaţi. Chiar dacă unii dintre voi credeţi că v-am criticat, nu am nimic cu nimeni. Plecaţi de la zero toţi  Cine merită să joace, joacă. Cine nu merită, nu. Nu am venit aici să mă huiduie lumea. Eu trebuie să iau cele mai bune decizii. Sunt foarte fericit, în două zile am dormit 3 ore, a fost visul meu, m-am întors, sper să vă ajut cu tot ce pot eu. Şi credeţi-mă, o să aveţi unul dintre cele mai bune staff-uri care v-a antrenat în viaţa voastră. O să vorbim cu voi peste o lună dacă am avut dreptate sau dacă am vrut să vă păcălesc cu ceva!", a spus Marius Şumudică la primul antrenament de la Rapid. 

"Începând de astăzi, incepem o nouă etapă băieţi. Uităm trecutul. Ce a fost înainte s-a terminat. Din momentul de faţă, aveţi în persoana lui Marius Şumudică, tată, mamă, frate, soră, orice. El este şeful vostru. Ştie spiritul Rapidului, ştie ce înseamnă acest club. Este un antrenor care a avut rezultate peste tot unde a activat şi am mare încredere că este ceea ce ne trebuie în momentul de faţă pentru a ieşi din această situaţie", a declarat Viorel Moldovan. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel