Fotbal Portarul refuzat de toate cluburile de playout din România, cumpărat de Cagliari. "Confirmă încă o dată amatorismul şi diletantismul din România"
Data publicării:
Albanezul Elis Bakaj, unul dintre cei mai apreciaţi stranieri care au evoluat în Liga 1, este acum impresar, iar unul dintre jucătorii reprezentaţi de el a semnat cu Cagliari. 

Este vorba despre portarul Allen Sherri, al treilea portar al naţionalei Albaniei, în vârstă de 26 de ani. Interesant este că Elis Bakaj l-a propus sezonul trecut echipelor de playout din România, care l-au refuzat din diverse motive. Suma de transfer pentru care acesta putea fi adus în România de la KF Egnatia era de 75.000 euro anul trecut. Cagliari l-a achiziţionat în această vară pentru 300.000 euro! 

Jurnalistul Viorel Grigoroiu a avut o răbufnire la adresa cluburilor din România, la aflarea acestei veşti. 

"Bakaj a vrut să aducă anul trecut în România un portar albanez de 20 şi ceva de ani, care costa doar 75.000 euro. Nu a fost bun pentru niciun club de la locul 7-8 în jos. Toţi au spus că are defecte, că nu ştie cu piciorul. Mai aveau un pic oamenii ăştia şi spuneau că trebuie să se lase de fotbal. L-a luat Cagliari, echipă de Serie A, ceea ce confirmă încă o dată amatorismul şi diletantismul oamenilor care sunt puşi în fruntea cluburilor din România", a declarat Viorel Grigoroiu la Liga Digisport. 

"L-am propus la 4-5 echipe, nu dau nume. Unii au spus că nu e bun cu piciorul, alţii că e prea scund, alţii că nu au bani să îi dea salariu. Şi a trecut anul aşa. Omul a semnat acum 3-4 zile cu Cagliari. Este al treilea portar din naţionala Albaniei, ceea ce înseamnă că e după Berisha şi Strakosha, portari cu sute de meciuri în Serie A. Adică are calitate! În momentul ăla, Egnatia cerea 75.000 euro. Din România s-a spus că e prea scump. Mie îmi pare rău. Pentru mine, România e ca acasă. Şi chiar am vrut să aduc ceva bun, de calitate, să poată câştiga şi cluburile de aici bani de pe urma lui. Pentru că la 26 de ani e tânăr pentru un portar. Dar nu au vrut!", a declarat şi Elis Bakaj. 

"Deci, ce să spun, cei de la Cagliari sunt nişte amatori în comparaţie cu ai noştri. Comparăm cu ce avem noi aici? Nişte eminenţe în ale fotbalului!", a mai spus Grigoroiu. 

Allen Sherri a jucat în acest sezon 2 meciuri în preliminariile Ligii Campionilor pentru Egnatia, înainte de a fi achiziţionat de Cagliari. El a încasat 2 goluri. Sherri a jucat un singur meci pentru Albania, contra Qatar-ului, în 2022. 

În sezonul precedent, Sherri a jucat toate cele 42 de meciuri din competiţia internă pentru Egnatia, echipă care a câştigat campionatul. În 17 dintre aceste partide a reuşit să păstreze poarta intactă. În total, el a primit 38 de goluri în sezonul precedent. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel