Jocurile Olimpice Povestea emoționantă a cuplului format dintr-o campioană olimpică și un sportiv care visează la medalia paralimpică
Data publicării:
Atleta Tara Davis-Woodhall a reușit să câștige aurul olimpic la JO 2024, în proba săriturilor în lungime, în timp ce soțul său, Hunter, visează să cucerească aurul paralimpic.

Jocurile Paralimpice de la Paris au început pe 28 august, competiția de anul acesta reunind 4.400 de sportivi care vor concura în 549 de probe, în 18 locații.

Cuplul din liceu care vrea să cucerească două medalii - una olimpică, alta paralimpică

Sprinterul american Hunter Woodhall, în vârstă de 25 de ani, are șansa de a câștiga prima sa medalie de aur paralimpică la 400 m T62, după ce a susținut-o pe soția sa, Tara Davis-Woodhall, la Jocurile Olimpice de la Paris. Atleta a devenit campioană olimpică la sărituri în lungime în urmă cu doar două săptămâni.

Woodhall a călătorit pentru a-și urmări partenera concurând în capitala Franței, fiind prima persoană care a sărbătorit alături de ea când a câștigat medalia de aur – perechea a împărtășit o îmbrățișare emoționantă în fața a zeci de mii de oameni aflați în arena din Paris.



„A fost incredibil, suprarealist. Sunt atât de mândru. Nu mi-am dorit niciodată ceva atât de tare pentru altcineva”, a declarat Woodhall pentru CNN Sport, înainte de a se îndrepta spre Paris.

„În fiecare zi din acest an, am încercat să facem lucrurile potrivite. Pentru asta ne antrenăm. Nimic nu este garantat în sport, în atletism orice se poate întâmpla. Așa că, atunci când merge așa cum am planificat și simțim acel moment de ușurare, este suprarealist. A fost un moment cu adevărat special.”, a mai spus el.

Cuplul s-a cunoscut în timpul liceului, în anul 2017, aceștia căsătorindu-se cinci ani mai târziu.

De-a lungul anilor, ei au format o relație formidabilă atât pe pistă, cât și în afara ei, încurajându-se unul pe celălalt pentru a atinge culmi pe care niciunul nu le credea posibile.

Acum, cei doi își petrec aproape fiecare minut unul cu celălalt, fie în timpul antrenamentelor pe pistă sau în sala de forțe, urmând aceeași dietă sau lucrând pentru a-și crește prezența deja imensă pe rețelele sociale - cuplul are peste 866.000 de abonați pe canalul lor de YouTube, unde postează diverse clipuri, atât din viața lor de zi cu zi, cât și din carieră.

În timp ce Davis-Woodhall și-a atins potențialul, obținând o medalie de aur olimpică, Hunter dorește să reproducă realizările soției sale săptămâna aceasta.

Ediția de la Paris va fi cea de-a treia apariție la Jocurile Paralimpice a sprinterului, după ce a participat prima dată în 2016, la Rio.

Ca adolescent, el a câștigat o medalie de bronz și una de argint la Jocurile de la Rio, ca mai apoi să cucerească altă medalie de bronz la Tokyo. Astfel, el visează la cea mai prestigioasă medalie, cea de aur.

„Acesta este obiectivul”, a adăugat Woodhall, care s-a recuperat recent după o infectare cu Covid-19, înainte de a călători în Franța.

„Am cea mai solidă formă pe care am avut-o vreodată. Și alerg cel mai bine din câte am alergat vreodată. Sunt cel mai în formă din câte am fost vreodată. Știi, nu pot controla ceea ce face altcineva, dar ceea ce pot face este să mă asigur că mă duc acolo și fac tot ce pot și fac exact ce pot.”, a mai spus el.

Woodhall s-a clasat luni pe locul șase la proba de 100 m T64 din Paris, cu un timp de 10,96 secunde. Sherman Isidro Guity din Costa Rica a câștigat aurul, înregistrând un record paralimpic de 10,65 secunde, Maxcel Amo Manu din Italia cucerind argintul, iar germanul Felix Streng câștigând medalia de bronz.

Ca orice paralimpic care concurează la Paris anul acesta, călătoria lui Woodhall nu a fost simplă. S-a născut cu o gleznă dreaptă neformată corespunzător și cu o afecțiune numită hemimelie fibulară, care i-a afectat piciorul stâng. Cu puțin înainte de a împlini un an, i-au fost amputate ambele picioare de la genunchi în jos.

Chiar dacă viața i s-a schimbat, procedura i-a permis lui Woodhall să primească proteze pentru picioare, contrazicând unele voci care spuneau că nu va putea merge niciodată.

Având în vedere că tatăl său se afla în Forțele Aeriene, Woodhall și cei doi frați ai săi mai mari au fost educați acasă la început, dar părinții lor au încurajat întotdeauna importanța exercițiilor fizice. Astfel, Woodhall și-a petrecut primii ani urmărindu-i pe frații săi, încercând să evolueze în diferite sporturi. A fost, după cum a spus el, un „mediu grozav în care să fii crescut”.

Dar viața a devenit puțin mai dificilă când Woodhall s-a înscris la școală în clasa a V-a. Acolo a simțit cu adevărat diferențele și s-a luptat inițial cu hărțuirea din partea altor copii. În căutarea unui loc în care să se simtă confortabil, el și-a găsit în cele din urmă locul în atletism. Spre deosebire de alte sporturi în care antrenorii aveau emoții când îl lăsau să concureze, atletismul i-a permis lui Woodhall să se exprime.

„Am fost doar eu împotriva ceasului și mi-am găsit cumva liniștea în asta. Am găsit entuziasm în asta. Depinde doar de mine să mă îmbunătățesc puțin”, a spus el, admițând că a durat ceva timp până când talentul său a strălucit.

„M-am cam îndrăgostit de acest proces și mi-a luat ceva timp. Din clasa a șaptea până în al doilea an de liceu, nu am fost în niciun fel impresionant pe pistă. Dar toți acei ani de dăruire și mici schimbări, din ce în ce mai bune în fiecare an, s-au adăugat cu siguranță. M-a dus acolo unde sunt acum.”, a mai afirmat el.

Woodhall vrea aurul paralimpic, după ce soția sa a cucerit aurul olimpic

Nu numai că Woodhall este acum unul dintre cei mai buni parasprinteri din lume, dar a devenit și una dintre fețele Jocurilor din acest an și vrea să-și folosească platforma în cadrul acestei competiții.

Pentru unii, popularitatea suplimentară ar aduce implicit o presiune suplimentară nedorită, dar Woodhall este bucuros să ajute la atragerea mai multor priviri asupra sportului. După ce și-a petrecut timp ajutându-și soția să se pregătească și să concureze la Paris luna trecută, Woodhall ar putea să aibă „o armă secretă” în mânecă pentru Jocurile Paralimpice de anul acesta.

El a spus că și-a folosit timpul vizitând Europa pentru a analiza cât de mult a durat corpul său să se adapteze la diferitele fusuri orare – ceva despre care a spus că este un avantaj enorm atunci când își planifică propria pregătire. Timpul petrecut în Franța i-a permis, de asemenea, să se familiarizeze cu Stade de France, o locație în care speră să câștige aurul în cursul acestei săptămâni.

„Cred că experiența a fost uriașă. Doar să văd cum se desfășoară totul, să văd arena, pista de antrenament, tot. Am o altă perspectivă, una mai personală”, a adăugat el.

După ce a ratat să obțină medalia în finala de 100 m, Woodhall speră să câștige prima sa medalie de aur paralimpică la proba de 400 m, în cursul acestei săptămâni. Finala are loc pe 6 septembrie, scrie CNN.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel