UEFA Europa League Presa din Croaţia, uimită de un jucător al Corvinului în meciul cu Rijeka. "A fost briliant"
Data publicării:
Corvinul Hunedoara a fost eliminată din Europa League de Rijeka, vicecampioana Croaţiei, dar presa croată a lăudat echipa antrenată de Florin Maxim. 

Croaţii au rămas impresionaţi de portarul Corvinului, Lefter, care a reuşit de mai multe ori să se opună atacanţilor lui Rijeka. 

”Jucătorii de la Rijeka au reușit în cele din urmă să se impună în turul 3 preliminar din Europa League. După 0-0 în tur, Rijeka s-a impus acasă, scor 1-0. Nu a fost deloc ușor pentru gazde să învingă deținătoarea Cupei României.

Calificarea a fost decisă de golul lui Dejan Petrovic, din minutul 12. Românii au avut o șansă uriașă de a egala în minutul 76, dar Sergiu Buș a irosit un penalty.

Rijeka a început foarte bine meciul, a avut multe ocazii, dar portarul advers a fost briliant în multe momente. Per total, Corvinul a arătat un fotbal mai bun.

Jucătorii de la Rijeka au avut noroc și s-au calificat pentru că oaspeții au găsit cu greu culoare spre poarta adversă”, a relatat sportske.hr.

Corvinul Hunedoara va juca în turul III preliminar al Conference League, unde va întâlni Astana, echipă din Kazahstan. Dacă va trece de kazahi, Corvinul va fi cap de serie în playoff-ul competiţiei.

Meciurile din turul trei preliminar din Conference League se joacă pe 8 și 15 august.

Florin Maxim, antrenorul celor de la Corvinul Hunedoara, a venit cu primele declaraţii după Rijeka - Corvinul 1-0. Înfrângerea a echivalat cu eliminarea din Europa League, dar Corvinul continuă parcursul în Conference League. În turul III preliminar, Corvinul va juca contra celor de la Astana. 

"Este genul de meci la care ne aşteptam. Ştiam că întâlnim o echipă puternică pe teren propriu. Am văzut multe meciuri şi ştiam că începutul de joc le va aparţine. Au subordonat echipe mai bune şi mai mari decât noi. Trebuia să gestionăm altfel începutul de joc. După care, să spunem, puteam balansa partida cu acea lovitură de cap a lui Manolache. Ştiam că ne vom elibera pe bara a doua. Puteam marca atunci şi poate altfel ar fi stat acest joc. Ei după gol au mai avut 3 situaţii de a marca. Am scăpat la pauză cu acel 1-0. 

Repriza a doua zic eu că a fost mult mai consistentă, mai bună. A fost o repriză etalon pentru noi, pentru viitorul nostru. Acum ne-am calificat în Conference League. Băieţii erau puţin supăraţi în vestiar, dar tocmai asta le-am spus. Ne aşteaptă un nou meci acasă joia viitoare, nu avem timp să ne lamentăm, nu avem timp să plângem, trebuie să ne regrupăm şi să câştigăm acel meci", a declarat Florin Maxim. 

Mesajul lui Maxim pentru jucători înaintea meciului cu Astana 

"Trebuie să practice un joc ofensiv, un joc curajos, pentru că în momentul în care îţi propui de la început să joci la ce-o ieşi... Nu e genul meu de echipă. Azi am început repriza a doua cu doi fundaşi laterali din jucători care evoluează de la mijloc în sus, ca să atacăm. Acum urmează o nouă dublă de calificare. Au trecut deja patru meciuri. Am eliminat o echipă, Paksi, care şi-a depăşit următorul adversar cu 5-0 la general. Trebuie să fim atenţi în viitorul meci, cum am fost toată repriza a doua, să fim mai încrezători, şi să tranşăm calificarea", a încheiat Maxim. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Europa League

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel