Fotbal international Presa din Israel anunţă "bătălia celor care cred împotriva României", înainte de meciul de sâmbătă din preliminariile EURO 2024
Data publicării:
Israel a remizat, scor 1-1, cu Elveţia, în preliminariile EURO 2024. 

”În mijlocul unor zile grele pentru poporul Israel, echipa națională ne-a oferit 90 de minute de mândrie. În fața a mii de fani din tribunele de la Budapesta, Shon Weissman a făcut un 1-1 dramatic în minutul 88, după un meci extraordinar de strâns al băieților în alb. Vargas a marcat pentru roșii în minutul 36. Sâmbătă urmează încleștarea cu România în bătălia de a fi sau a nu fi la EURO 2024.

A fost un moment pur. Un moment care poate fi rezumat într-un singur cuvânt: Yesssssssssssss. A fost un strigăt care, deși nu a adus victoria, ci a dizolvat o lună întreagă de durere în interiorul ei. Naționala Israelului a rămas cu șanse mari să ajungă la Euro 2024, după ce a remizat cu Elveția. Weissman, care a intrat cu doar opt minute mai devreme, a semnat golul care ne menține în cursa pentru bătălia celor care cred împotriva României, de sâmbătă. 

Este important de menționat: în ceea ce privește perspectivele, Israelul nu depinde de el însuși. Va trebui să învingă România și Andorra pentru a-și menține șansa de calificare - dar cele șase puncte nu vor fi suficiente. Dacă Elveția nu învinge Kosovo sau România nu învinge Elveția, Israelul se va califica la Euro. Un scenariu oarecum complicat, dar posibil – iar echipa a demonstrat în această seară că merită să facă parte din acest efort.

Dar după ce ne-am ocupat de matematică, și cu siguranță ne vom ocupa de ea mult timp - trebuie să vorbim despre fotbal. Și naționala israeliană în repriza secundă a jucat cel mai bun fotbal pe care l-am văzut de la o națională israeliană de mult timp. De fapt, merita să câștige jocul și se putea întâmpla dacă arbitrul Anthony Taylor ar fi dictat penalty la acea atingere din careu", au scris jurnaliştii de la playbyplay


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: elvetia  euro 2024  israel  romania 

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel