Fotbal international Presa elveţiană se întreabă dacă Murat Yakin va fi concediat după preliminariile EURO 2024
Data publicării:
Murat Yakin ar putea fi îndepărtat de la cârma naţionalei Elveţiei după preliminariile EURO 2024. 

Radioteleviziunea elveţiană de limbă franceză RTS se întreabă dacă soarta selecţionerului naţionalei de fotbal a Elveţiei, Murat Yakin, a fost pecetluită după o nouă evoluţie neconvingătoare, remiza de miercuri împotriva Israelului, 1-1, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024, din care face parte şi România.

La Felcsut, în Ungaria, Elveţia a deschis scorul prin Ruben Vargas, în minutul 36, dar Israelul a reuşit egalarea pe final, prin Shon Weissman (88), scrie Agerpres.

"Şutul victorios al lui Weissman, miercuri, în minutul 88, a pecetluit soarta lui Murat Yakin? Remiza, 1-1, împotriva Israelului zguduie poziţia selecţionerului echipei Elveţiei", scrie site-ul RTS.

Va fi dat Yakin afară?



"Felul cum a arătat Elveţia în repriza a doua la Felcsut va rămâne una dintre cele mai mari enigme din istorie. Cum a putut un unsprezece format din patru jucători din Bundesliga şi Serie A, doi din Premier League şi unul din Ligue 1 să se destrame aşa împotriva unui adversar care şi-a arătat toate limitele înainte de pauză?", se întreabă site-ul citat.

"Deşi calificarea directă pare probabilă - un punct va fi suficient sâmbătă împotriva Kosovo - această echipă a Elveţiei se află în impas. În timp ce ASF (Federaţia elveţiană de fotbal - n. r.) încă intenţiona săptămâna trecută să continue aventura cu Murat Yakin după EURO 2024, este evident că viitorul trebuie scris altfel", comentează RTS.

"Nu se mai poate continua aşa cu un selecţioner care trebuie să se confrunte cu lipsa de încredere pe care i-o arată cei doi lideri ai săi. Manuel Akanji şi Granit Xhaka nu au dat miercuri impresia că respectă pe deplin planul de joc al antrenorului lor. Nu ar fi trebuit să-şi asume responsabilităţile, să dea exemplu pentru a cere o implicare mult mai mare de la coechipieri?", continuă site-ul RTS.

"Fundaşul (Akanji - n. r.) şi căpitanul (Xhaka - n. r.) s-au săturat fără îndoială de acest fel de a antrena în care flexibilitatea stă prea mult alături de improvizaţie. Dacă a avut o mână norocoasă la începutul mandatului cu această calificare directă aproape neaşteptată la Cupa Mondială 2022, Murat Yakin şi-a pierdut inspiraţia. Felul în care alcătuieşte lotul miroase prea mult a amatorism. A plecat în Qatar doar cu un fundaş dreapta de meserie. A mers şi mai departe la această acţiune din noiembrie, fără niciun specialist pe acest post în lotul de 24. Eliminarea, miercuri, a lui Edimilson Fernandes, fundaşul său dreapta improvizat, îl pune în dificultate", se încheie articolul.

Cu egalul de miercuri, Elveţia a urcat pe primul loc în grupă, cu 16 puncte (+12 la golaveraj), urmată de România, 16 puncte (+9), Israel, 12 puncte, Kosovo, 10 puncte, Belarus, 6 puncte, Andorra, 2 puncte, toate din câte opt jocuri.

România va juca pe 18 noiembrie cu Israelul, la Felcsut, pe Stadionul Pancho (21:45), iar pe 21 noiembrie va înfrunta Elveţia, la Bucureşti, pe Arena Naţională (21:45). Elveţia mai are de jucat acasă cu Kosovo (18 noiembrie), iar Israelul în deplasare cu Andorra (21 noiembrie).


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: elvetia  fotbal  israel  murat yakin  preliminarii euro 2024  romania 

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel