Tenis Președintele Federației Române de Tenis crede că Simona Halep a luat o decizie bună să joace la Hong Kong
Data actualizării:
Data publicării:
Simona Halep a obținut prima victorie în circuitul profesionist de tenis din ultimii doi ani, în primul meci disputat la turneul WTA 125 de la Hong Kong.

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că pentru Simona Halep, eliminată în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la Hong Kong, revenirea în competiție este foarte dificilă și că era aproape imposibil ca ea să câștige mai mult de două meciuri acum.

„Nu e o greșeală că a mers la acest turneu. Sunt aproape doi ani de când nu joacă și trebuie să o ia de jos, să înceapă cu turnee mici”

„Este foarte dificilă revenirea pentru că Simona stă de luni bune, de ani practic... În ultimele luni a jucat un singur meci și ar fi fost aproape imposibil pentru ea să poată câștiga mai mult de două meciuri acum.

Pentru că indiferent cât de bine s-ar antrena este incomparabil jocul în competiție. Însă este important că ea este sănătoasă, că își dorește să joace. Și cu ambiția și determinarea care le are sunt convins că va reuși să obțină performanțe mult mai bune”, a spus președintele FRT.

George Cosac susține că strategia Simonei Halep de a reveni în circuitul WTA jucând la turnee mai mici este cea potrivită: „Nu e o greșeală că a mers la acest turneu (n.r. - Hong Kong WTA 125). Sunt aproape doi ani de când nu joacă și trebuie să o ia de jos, să înceapă cu turnee mici, cu un nivel mai scăzut pentru a-și reintra în formă ca să ajungă sus.

Ce s-ar întâmpla dacă ar juca mâine cu Swiatek sau Sabalenka și ar pierde categoric? Nu... Eu de asta spun că face foarte bine ce face. Să o ia de la bază cu turneele mai mici”, a explicat Cosac.

CITEȘTE ȘI llie Năstase, reacție surprinzătoare la decizia Simonei Halep de a evolua la Hong Kong

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă de rusoaica Anna Blinkova, cu 6-2, 6-1, joi, în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la Hong Kong, dotat cu premii totale de 115.000 de dolari, pentru care a primit un wild-card.

Ea a revenit cu o victorie în circuitul profesionist feminin, 6-2, 4-6, 6-4 cu australianca Arina Rodionova (34 ani, 114 WTA), miercuri, în prima rundă a turneului de la Hong Kong.

Halep nu mai jucase din mai, când a fost nevoită să abandoneze în primul tur la Trophee Clarins (WTA 125), de la Paris, la 7-5, 2-3 în meciul cu americanca McCartney Kessler.

Simona Halep, fostă dublă campioană de Mare Șlem (Roland Garros și Wimbledon), a fost fost învinsă de spaniola Paula Badosa, cu 1-6, 6-4, 6-3, în data de 20 martie, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), în meciul său de revenire în circuitul profesionist după reducerea sancțiunii în cazul său de dopaj de la patru ani la nouă luni, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

UEFA Europa League Cine a fost jucătorul no 1 al FCSB în meciul cu PAOK Salonic

FCSB a reușit victoria în al doilea meci din Europa...


logo icon Cele mai citite
Sursa: ascotelul.ro

Agentul lui Alexandru Pop confirmă. Trei oferte refuzate pentru atacantul Oţelului

Agerpres

Oțelul Galați - CFR Cluj se amână din nou. Când se joacă FC Botoșani - FCSB

Agerpres
BREAKING NEWS

Simona Halep obține prima victorie din ultimii doi ani. Primele declarații ale româncei după meci

FOTO: DC News
BREAKING NEWS

Simona Halep, eliminată de la WTA Hong Kong în optimi. Fără speranţe în faţa Annei Blinkova

pixel